AK Parti Grup Başkanvekili Güler'den emekli zammı açıklaması! Çalışmalar devam ediyor

Emekli maaş zammı için açıklama beklenirken emekliler maaşlarının iyileştirilmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Emekli maaşlarına yapılacak zam oranlarına ilişkin açıklama beklenirken AK Parti tarafında bir gelişme yaşandı.

AK Parti Grup Başkanvekili Güler'den emekli zammı açıklaması! Çalışmalar devam ediyor

Ülkemizde asgari ücret zammının ardından emekli, memur ve memur emeklisinin maaşlarına zam açıklaması bekleniyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan açıklama ile beraber 6 aylık enflasyon farkı belli oldu. Enflasyon farkının belli olması ile beraber emekli ve memur maaş zam oranları netleşti.

Netleşen emekli maaşlarına ek olarak bir iyileştirme beklenirken en düşük emekli maaşının 10 bin 316 liraya çıkacağı bildirildi. Emekli maaş zammının kesinleşmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan açıklama beklenirken henüz beklenen açıklama gelmedi. Ancak AK Parti Grup Başkanı Güler'den emekli maaşı zamları hakkında açıklama geldi.

AK PARTİ'DEN EMEKLİ MAAŞ ZAMMI AÇIKLAMASI

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, ekonomiye ilişkin torba teklifle ilgili basın toplantısında konuştu. AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Güler, ekonomiye ilişkin torba teklif ve emekli zammı ile ilgili olarak “Emekli zammı için bakanlıklarda çalışmalar devam ediyor. Netleştiğinde komisyon ya da Genel Kurulda teklife eklenecek.” ifadelerine yer verdi. AK Parti Grup Başkanvekili Güler, açıklamasında "Emekli maaşı için bakanlarımızın çalışması sürüyor. Kabine Toplantısı'nda netleştiğinde komisyon aşamasında eklenmesi hususunu değerlendireceğiz. Emekli zammı için oran veremem" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Güler'den emekli zammı açıklaması! Çalışmalar devam ediyor

Emekli maaş zammı için oran açıklamasında bulunmayan AK Parti Grup Başkanvekili Güler, bakanların çalışmalarının devam ettiğinin altını çizdi. Bu çerçevede Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılacak istişareler sonucu zam oranına karar verilmesi ve Kabine toplantısında kararın görüşülerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanması bekleniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER