AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu'ndan emekliye! Bu iki güne dikkat her an müjde gelebilir

Emekliler seyyanen zam için beklentisini sürdürürken son olarak yapılan promosyon ödemeleri için zam açıklaması gelmişti. Emekliler maaşları ile ilgili yapılacak olan düzenlemeleri devam ederken AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu'ndan açıklama geldi.

AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu'ndan emekliye! Bu iki güne dikkat her an müjde gelebilir

Türkiye'de milyonlarca emeklilerle ilgili hayata geçirilen uygulamalar yakından takip ediliyor. Emekliler son olarak yeni yılda maaşlarına yapılan yüzde 49,25 oranındaki zammın ardından en düşük emekli maaşı da 10 bin liraya çıkarıldı.

Emekliler temmuz ayından önce seyyanen zam beklerken seçimler nedeniyle müjde beklenmeye devam ediyor. SSK, Bağ-Kur ve memur emeklisi yılın ilk 6 ayında geçerli olacak zammı yüzde 49,25 olarak açıklarken en düşük emekli maaşı 10 bin TL olarak belirlendi. Yerel seçimlere sayılı günler kala milyonlarca emeklinin gündeminde maaş zammı yer alıyor.

EMEKLİLER SEÇİM ÖNCESİ MÜJDESİ BEKLİYOR

Yerel seçimler yaklaşırken emekli maaşlarında artış beklentisi artıyor. Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamu bankaları aracılığıyla emekli maaşı alanlara 8 ile 12 bin lira arasında maaşına göre promosyon ödemesi yapılacağını belirtti.

AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu'ndan emekliye! Bu iki güne dikkat her an müjde gelebilir

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu'ndan emeklilere yönelik düzenlemeler ilgili son dakika açıklaması geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu, Erdoğan'ın açıklamalarını işaret ederek önemli açıklamalarda bulundu.

AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu'ndan emekliye! Bu iki güne dikkat her an müjde gelebilir - Resim : 2

Emekli maaşlarına zam yapılıp yapılmayacağı merak edilirken AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu, "Birçok alanda emeklilerimizin giderlerini azaltıcı, gelirlerini artırıcı ve alım gücünü yükseltici yaklaşımı da 2024'te göz önünde bulundurup düzenlemeler düşünüyoruz. Bu konuda çalışmaları bakanlıklarımız ifa ediyorlar.'' dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu'ndan emekliye! Bu iki güne dikkat her an müjde gelebilir - Resim : 3

Akbaşoğlu, ‘’Bugün Cumhurbaşkanımız bu konudaki duyarlılığını, talepleri her zaman dikkate alarak siyaset yapar. Cumhurbaşkanımızı bugün de yarın da dikkatli dinleyelim" ifadelerine yer verdiği açıklamasında ‘’Haziran sonu temmuz başında emeklilerle ilgili düzenlemeleri mutlaka yapacağız. Talepleri dikkate alarak çalışmalar yapacağız." değerlendirmesinde bulundu. Bu çerçevede emeklilerin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarını takip etmeleri gerektiği kaydedildi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER