AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu açıkladı! Asgari ücret cuma günü açıklanabilir

Bugün AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu tarafından milyonlarca asgari ücretliyi ilgilendiren açıklama geldi.

AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu açıkladı! Asgari ücret cuma günü açıklanabilir

Milyonlarca asgari ücretli tarafından asgari ücretin ne zaman açıklanacağı konusunda merak edilenler devam ediyor. 2 kez bir araya gelen Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantının ardından herhangi bir açıklama yapmazken, konuşulan rakamın ne kadar olacağı konusunda açıklama da heyecanla beklenmeye başladı. Bugün konu hakkında açıklamalarda bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, asgari ücretin Cuma günü açıklanabileceğinden bahsetti.

ASGARİ ÜCRET CUMA GÜNÜ AÇIKLANABİLİR!

Gerçekleştirilen toplantıların ardından asgari ücretin ne zaman açıklanacağı yönünde merak edilenlere yanıt veren Akbaşoğlu, "Asgari ücrette iki görüşme yapıldı. Geçtiğimiz dönemde pandeminden dolayı asgari ücret iki kez belirlendi. Bu süreçte yıllık olarak belirlenecek. 3. görüşme önümüzdeki hafta yapılacak. İşçi ve İşveren sendikaları asgari ücreti belirlemede önemli misyonları var. Burada bakanlığımız bir hakem gibi görev yapıyor. Cuma günü açıklanır diye düşünüyorum. Asgari ücretliyi hiçbir zaman enflasyona ezdirmedik ezdirmeyeceğiz. Biz işverenlerimizi de desteklemek durumundayız. Şuan 500 TL prim desteği veriyoruz" dedi.

MEMURLARA YÜZDE 50 ZAM!

Asgari ücretli vatandaşların yanı sıra memurlar için de rakam vererek "Memur ve memur emeklilerle ilgili toplu sözleşmelerden dolayı bir farklılık oluyor. Memur ve memur emeklilerine yüzde 50'ye yakın bir zam yapılacağını tahmin ediyorum" şeklinde ifadelere yer verdi.

SONRAKİ HABER