AK Parti Grup Başkanı Güler'den emekli zammı açıklaması! Rakamı bu akşam Erdoğan'a sunacağız

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük emekli maaşına yapılacak zam ile ilgili konuştu.

AK Parti Grup Başkanı Güler'den emekli zammı açıklaması!

En düşük emekli maaşına yapılacak zam, vatandaşların büyük bir merakla beklediği konuların başında geliyor. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, konu ile ilgili açıklama yaptı.

En düşük emekli maaşına yapılacak zammın ne zaman açıklanacağı araştırılıyor. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, katıldığı canlı yayında konu ile ilgili yeni bir açıklama yaparak, "Rakamı bu akşam Erdoğan'a sunacağız" dedi. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, geçtiğimiz günlerde konu ile ilgili şunları söylemişti:

"Önümüzdeki hafta başında açıklarız. Henüz çalışma tamamlanmadı, etki analizini ilişkin raporlar çıkmadı bu yüzden toplanamadık. Hafta başı netleşebilir, açıklarız” ifadelerini kullanmıştı. Açıklama üzerine vatandaşlar, en düşük emekli maaşının ne kadar olacağını merak etmişti.

AK Parti Grup Başkanı Güler'den emekli zammı açıklaması! Rakamı bu akşam Erdoğan'a sunacağız

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI BU AKŞAM BELLİ OLACAK

Emekli maaşına zam açıklaması geldi. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük emekli maaşının bu akşam belli olacağını söyledi. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, “Geçen hafta da kanun teklifimizi sunarken söylemiştik. Biz bu hafta sonu Cevdet Yılmaz Bey’in başkanlığında, Hazine ve Maliye Bakanımız, Sosyal Güvenlik Bakanımız, genel başkan vekillerimizle beraber bir değerlendirme yaptık. Bakanlıklarımızın etki analizlerini aldık, onlar üzerinde çalıştık. Ortaya bazı rakamlar çıktı. İnşallah bu akşam itibarıyla Cumhurbaşkanımıza arz edeceğiz. Tahmin ediyorum yarın vergi mevzuatımız da var. Onlarla birlikte inşallah yarın Meclis Başkanlığımıza bunu arz etmeyi düşünüyoruz" dedi.

Güler, "Bu akşam netleşeceğini ifade edebilirim. Bazı alternatifler var. Bütçe karşılığı bunun sürdürülebilirliği de önemli. Bu konularda artış öngördüğünüzde mutlaka ve mutlaka bütçe karşılığının çok iyi belirlenmesi ve sağlanması gerekiyor. OVP ile beraber enflasyonla sıkı bir çalışma yürütüyoruz. Herhangi bir olumsuzluğa sebebiyet vermeden bunu sürdürmemiz lazım. Sürdürülebilirlik bizim en önemli etkenimiz, bütçe dengeleri burada en önemli bakış açımız. Bütçe karşılığını belirlememiz lazım" diye konuştu.

Vatandaşların gözü ise en düşük emekli maaşına yapılacak zammın açıklanacağı zamana çevrildi. Büyük bir merakla ne kadar zam yapılacağı takip ediliyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER