AK Parti Ankara Mamak Belediye Başkan Adayı Asım Balcı kimdir?

AK Parti'nin Ankara'da düzenlenen aday tanıtım toplantısı sonrasında aday isimler tek tek ortaya çıktı. AK Parti'nin Ankara Mamak'ta belediye başkan adayı olarak Asım Balcı'yı göstermesi üzerine seçmenler de Asım Balcı'nın kimliği ve siyasi kariyerini araştırmaya başladı.

AK Parti Ankara Mamak Belediye Başkan Adayı Asım Balcı kimdir?

Türkiye'de yerel seçim telaşı yaşanıyor. Yerel seçimler için partilerin aday gösterecekleri isimler vatandaşın radarına girerken AK Parti'nin 24 Ocak Çarşamba günü ATO Congresium'da başlayan aday tanıtım toplantısı ile Ankara'nın ilçe belediye başkan adayları da belli oldu.

AK Parti Ankara ilçe belediye başkan adaylarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tanıtım toplantısında açıklanması üzerine bu toplantıda ilçe belediye başkanları duyuruldu. Buna göre Ankara'nın Mamak ilçesine belediye başkanı olarak Asım Balcı gösterildi. Seçmenler, ‘’Asım Balcı kimdir, kaç yaşında, kariyeri nedir?'' gibi sorulara yanıt aramaya başladı. Haberankara.com okurları için Asım Balcı'nın kariyeri hakkında detayları derledik.

AK PARTİ MAMAK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ASIM BALCI KİMDİR?

1971 yılında Çorum Osmancık'ta doğan Asım Balcı, 1992 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. İyi düzeyde İngilizce bilen Doç. Dr. Asım Balcı, birçok AB projesinde yer almış olup çok sayıda yayınlanmış bilimsel makale ve kitaba imza atmıştır.

AK Parti Ankara Mamak Belediye Başkan Adayı Asım Balcı kimdir?

Balcı, yüksek lisansını ABD'deki University of Kentucky'de tamamlayarak sonrasında Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü'nde araştırma görevlisi olarak doktora çalışmalarını tamamladı.

Bir süre Muğla Üniversitesi İİBF’de Yardımcı Doçent olarak görev yaptıktan sonra, Sağlık Bakanlığında bakan danışmanı olarak ‘sağlıkta reform ve yeniden yapılandırma çalışmaları’ kapsamında görev alan Balcı, Selçuk Üniversitesi öğretim üyesi olarak görev yaparken Ulaştırma Bakanlığı TÜRKSAT’da e-Devlet kuruluş aşamasında kamu kurumlarının e-Devlet sistemine entegrasyonu, dijital dönüşüm ve içerik yönetimi konularını kapsayan alanlarda yöneticilik yaptı.

Ankara Kalkınma Ajansı Kurucu Genel Sekreterliği görevini yürüten Balcı, Ankara merkez ve ilçelerinde çok sayıda projede, bölgesel gelişme, yenilikçilik, teknolojiye dayalı katma değeri yüksek ürün ve hizmet geliştirme ile kırsal kalkınma alanlarındaki çalışmalara özel destekler sunulması konularına odaklandı.

AK Parti Ankara Mamak Belediye Başkan Adayı Asım Balcı kimdir? - Resim : 2

2013 yılında Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevinde strateji geliştirme, inşaat-emlak ve Yeğitek’ten sorumlu müsteşar yardımcısı olarak çalışan Balcı, 2 Mayıs 2014- 1 Aralık 2019 tarihlerinde ise Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri olarak görev yaptı.

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde AK Parti Altındağ Belediye Başkanı olarak yüzde 64.4 oy oranıyla seçildi. 18 Ocak tarihinde ise 31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimler için AK Parti'nin Ankara'da Mamak Belediyesine başkan adayı olarak gösterildi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER