Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş açıkladı! Ekim ayı yaşlı ve engelli aylıklarını bugün hesaplara yatırıyoruz

Hükümetin aldığı kararlar kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yaşlı ve engelli bireylere destek ödemeleri yapılıyor. Bakan Göktaş, yaşlı ve engelli aylıklarını hesaplara yatıracaklarını duyurduğu bir açıklamaya yer verdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş açıkladı! Ekim ayı yaşlı ve engelli aylıklarını bugün hesaplara yatırıyoruz

Türkiye'de engelli ve yaşlı bireylerin bakımlarının yapılabilmesi için gerekli olan maddi desteği sağlamaya yönelik programlar bulunuyor. Aylık olarak yapılan yaşlı ve engelli maaşları ekim ayının gelmesi ile beraber merak konusu olmuştu. Yaşlı ve engelli aylığı alanlar ''Ekim 2023 engelli ve yaşlı aylıkları ne zaman ödenecek?'' sorusuna yanıt aramaya başladı. Yaşlı ve engelli aylığı ödeme tarihleri konusunda araştırmalar devam ederken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan bu ödeme ile ilgili olarak Bakan Mahinur Özdemir Göktaş'tan açıklama geldi.

Her ayın 5 ile 9'u arasında engelli ve yaşlı aylığı alanlar vatandaşlar için ekim ayı ödeme tarihleri belli oldu. Ekim ayına ilişkin yaşlı aylığı ve engelli aylıkları ile ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Göktaş, yaklaşık 1,8 milyar TL tutarında yaşlı aylığı ödemesi yapacaklarını kaydetti.

EKİM 2023 YAŞLI VE ENGELLİ AYLIĞI ÖDEME TARİHLERİ BELLİ OLDU

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, “Ekim ayına ilişkin 3,25 milyar TL tutarındaki yaşlı ve engelli aylıklarını bugün itibarıyla hesaplara yatırıyoruz” ifadeleri ile aylıklarını bekleyen vatandaşları bilgilendirdi.

aile-ve-sosyal-hizmetler-bakani-goktas-acikladi-ekim-ayi-yasli-ve-engelli-ayliklarini-bugun-hesaplara-yatiriyoruz.jpg

Bakan Göktaş, yaklaşık 1,45 milyar TL tutarındaki engelli aylıklarını da hak sahiplerinin hesaplarına yatıracaklarını belirtti. Engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik kapsayıcı ve düzenli sosyal yardım programları geliştirdiklerinin altını çizen Bakan Göktaş, ödemelerin 5 Ekim Perşembe günü itibariyle hesaplara geçeceğini bildirirken engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik hizmetlerin insan odaklı ve hak temelli politikalar çerçevesinde yürütüldüğünü söyledi.

ekran-goruntusu-2023-08-29-130316.png

Bakan Göktaş, yapılacak ödemelerle ilgili olarak “Engelli ve yaşlı vatandaşların toplumsal hayata tam ve etkin katılımları ile bağımsız şekilde yaşayabilmeleri için eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata her alanda yanındayız. Bu doğrultuda Ekim ayına ilişkin 3,25 milyar TL tutarındaki yaşlı ve engelli aylıklarını hak sahiplerinin hesaplarına bugün itibarıyla yatırıyoruz.” ifadelerini kullandı.

ekran-goruntusu-2023-09-26-090603-001.png

Bu çerçevede yaşlı ve engelli aylığı alanlar hesaplarını gün içinde kontrol edebilecek.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER