Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş açıkladı! Aile Destek Programı ödemeleri hesaplara geçiyor

Ülkemizde ihtiyaç sahibi ailelere pek çok konuda destek sağlanıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahiplerine 'Aile Destek Paketi' programı kapsamında ekonomik destek sağlanırken Bakan Göktaş'tan bir son dakika açıklaması geldi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş açıkladı! Aile Destek Programı ödemeleri hesaplara geçiyor

Türkiye'de hükümet tarafından alınan kararlar kapsamında bakanlıklarca ihtiyaç sahiplerine destek ödemeleri sağlanıyor. Aile ve Sosyal hizmetler Bakanlığı tarafından pek çok konuda çeşitli ekonomik destekler sağlanırken aylık olarak yapılan destekler vatandaşların gündeminde yer alıyor.

Milyonlarca ihtiyaç sahibinin yararlandığı destek ödemelerinin ödeme tarihleri her ay sorgulanırken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan 'Aile Destek Paketi' ödemeleri ile ilgili olarak bir son dakika gelişmesi yaşandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile Destek Paketi ödemelerinin hesaplara 10 Ekim 2023 tarihinden itibaren yatırılmaya başlanacağını kaydetti.

''BÜYÜYEN VE GELİŞEN ÜLKEMİZİN REFAHINI VATANDAŞLARIMIZLA PAYLAŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Bakan Göktaş, ihtiyaç sahibi hanelere bu ay toplam 4,1 milyar TL ödeme yapılacağını duyurdu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, uygulanan en kapsamlı sosyal yardım uygulaması olan Türkiye Aile Destek Programı’nda bugüne kadar hanelere 52,2 milyar TL destek sağladıklarını bildirdi. Düzenli sosyal yardımlardan yararlanan hanelerin yanı sıra herhangi bir dezavantajı olmaması nedeniyle düzenli sosyal yardım alamayan haneleri de yalnızca gelir kriteri üzerinden Türkiye Aile Destek Programı’na dahil ettiklerini ifade eden Bakan Göktaş, “Sosyal refah paylaşımını önde tutan bakış açısıyla, arz odaklı güçlü sosyal yardım sistemini kararlı ve etkin bir şekilde yürütüyoruz. Büyüyen ve gelişen ülkemizin refahını vatandaşlarımızla paylaşmaya devam edeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

aile-ve-sosyal-hizmetler-bakani-goktas-acikladi-aile-destek-programi-odemeleri-hesaplara-geciyo.jpg

"TÜRKİYE AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEMELERİNİ BUGÜN İTİBARIYLA HESAPLARA YATIRIYORUZ"

Türkiye Aile Destek Programı çerçevesinde hak sahibi hanelere her ay düzenli destek sağladıklarını kaydeden Bakan Göktaş, “İhtiyaç sahibi hanelerimize yönelik hayata geçirdiğimiz desteğimizle onların yanında olmayı sürdürüyoruz. Bu kapsamda Türkiye Aile Destek Programı ödemelerini bugün itibarıyla hesaplara yatırıyoruz. İhtiyaç sahibi hanelerimize bu ay toplam 4,1 milyar TL ödeme yapacağız.” şeklinde konuştu. Çocuk Desteği ve Elektrik Tüketim Desteği’ne de değinen Bakan Göktaş, “Desteğimizden yararlanan hanelerimize çocuklarının masraflarını karşılayabilmeleri için aylık ödeme yapıyoruz. Çocuk desteği kapsamında hanelerimize ilave destek sağlıyoruz. Elektrik Tüketim Desteğimiz ile de hanelerimize ödeme yapıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER