Aile ve Gençlik Bankası ne zaman kurulacak, evlilik kredisini ne zaman verecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine Toplantısı sonrasında Aile ve Gençlik Bankası'nın kurulması için talimat verdiğini açıklaması ile beraber merak edilenler arttı. Aile ve Gençlik Bankası'nın ne zaman kurulacağı araştırılıyor.

Aile ve Gençlik Bankası ne zaman kurulacak, evlilik kredisini ne zaman verecek?

Yeni evlenecek çiftlere faizsiz ve 2 yıl geri ödemesiz olacak şekilde 48 ay vadeli 150 bin TL tutarında evlilik kredisi verileceği açıklanmıştı. Yapılan açıklamanın ardından vatandaşlar da araştırmalarına başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9 Ekim tarihli Kabine Toplantısı'nın ardından Aile ve Gençlik Bankası'na ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Önümüzdeki dönemde Aile ve Gençlik Bankası'na dair kanun teklifini Meclisimizin takdirine sunacağız." ifadelerine yer verdi. Evlilik kredisi, ev hanımlarına emeklilik ve vergisiz telefon gibi düzenlemelerin ödemeleri kurulacak olan Aile ve Gençlik Bankası tarafından sağlanacak. Bu gelişme ile beraber ''Aile ve Gençlik Bankası ne zaman açılacak?'' sorusuna yanıt aranırken Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) 1 Ekim itibarıyla 28. Dönem 2. yasama yılının başlamasıyla banka ile ilgili merak edilenler yeniden gündeme geldi.

AİLE VE GENÇLİK BANKASI NE ZAMAN KURULACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 9 Ekim Kabine Toplantısı sonrasında Aile ve Gençlik Bankası'nın kurulması için TBMM'ye kanun teklifi sunulacağını kaydetti. Aile ve Gençlik Bankası hakkında merak edilenler artarken evlilik kredisi, ev hanımlarına emeklilik ve vergisiz telefon gibi düzenlemeleri sağlayacak olan Aile ve Gençlik Bankası henüz kurulmadı. Bakanlığın ne zaman kurulacağı da henüz bilinmiyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: "YAKINDA MECLİSE SUNUYORUZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Cumhur İttifakı olarak, Aile ve Gençlik bankasının kurulması için kanun teklifini yakında Meclis'e sunuyoruz. Gençlerin hayallerini gerçekleştirmelerinin önünde hiçbir engel bırakmıyoruz.

Seçim döneminde milletimize verdiğimiz sözlerden biri Aile ve Gençlik Bankası'nın kurulmasıydı. Evlenecek gençlerin ekonomik açıdan desteklenmesini, evliliklerinin daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini amaçlayan projemizle ilgili çalışmalarımızı tamamladık.

aile-ve-genclik-bankas.jpg

Önümüzdeki günlerde Cumhur İttifakı'ndaki ortaklarımızla Aile ve Gençlik Bankası'na dair kanun teklifini Meclis'imizin takdirine sunacağız. Bankaya gelir tesis etmek amacıyla doğal gaz, petrol, madenlerden elde edilen devlet gelirlerinin belli bir kısmını buraya aktaracağız." dedi.

Sürecin nasıl işleyeceği merak edilirken henüz detaylara ilişkin net bir bilgi de bulunmuyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER