Aile Destek Programı bitti mi, ödemeler ne zaman yapılacak?

Aile destek programı ödemeleri vatandaşların gündeminde yer alırken ödeme programının ne zaman sona ereceği de araştırılan konular arasında bulunuyor.

Aile Destek Programı bitti mi, ödemeler ne zaman yapılacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi aileler için destek ödemeleri yapmaya devam ederken bu ödemelerden biri de aile destek ödemesi olarak hesaplara geçiyordu. 12 aylık dönem için hesaplara geçen bu ödemeler hane içi kişi başına düşen gelire göre sağlanırken Aile Destek Programı Haziran ayı ödemelerinin Temmuz ayında hesaplara yatırılması ardından sonlanacağı bildirilmişti.

Ödemeden yararlananlar ''Aile destek yardımı Temmuz ödemesi ne zaman, uzatılacak mı?'' sorularına yanıt aranıyor. Aile Destek Programı kapsamında hak sahiplerine ödenen yardım süresi iki defa uzatılırken ödemelerin bu ay sona erip ermediği merak ediliyor.

TEMMUZ 2024 AİLE DESTEK PROGRAMI BİTTİ Mİ?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sayfasında yer alan açıklamada 12 aylık ödeme döneminin son ödemesinin Haziran 2024 tarihi için yapılacağı ve bu dönemin ödemesinin de takip eden Temmuz ayında gerçekleştirilerek destek programının sonlanacağı bildirildi.

Aile Destek Programı bitti mi, ödemeler ne zaman yapılacak?

Aile destek ödemesi her ayın 15'inden itibaren hesaplara geçerken ödemelerin bu ay sona ermesi bekleniyor. Ödemelerin hesabınıza geçip geçmediğini öğrenmek için de e-Devlet kapısı üzerinden sorgulama yapma imkanınız bulunuyor.

SONRAKİ HABER