Aile Destek Paketi ödemeleri uzatıldı mı, ödemeler devam ediyor mu?

Aile Destek Paketi ödemelerine ilişkin gelişmeler yakından takip ediliyor. Aile destek paketi ödemelerine dair merak edilenler artarken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları sonrası ödemelerin uzatılıp uzatılmadığı merak konusu oldu.

Aile Destek Paketi ödemeleri uzatıldı mı, ödemeler devam ediyor mu?

Türkiye'de ekonomik destek almaya ihtiyaç duyan vatandaşlar için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Aile Destek Paketi ödemelerine dair açıklama gelmesi beklenirken ''Aile Destek Paketi ödemeleri uzatıldı mı, ödemeler devam ediyor mu?'' sorularına da yanıt aranmaya başladı.

Aile Destek Paketi ödemeleri ağustos ayının gelmesiyle beraber gündeme gelirken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hane gelirine göre 850 ile bin 250 TL arasında verilen Aile Destek Programı süresi 12 ay olarak belirlendi. 1 yıl daha uzatılmasına karar verilen sosyal yardım desteğinin temmuz ayında bitmesine karar verilirken hak sahipleri, ''Aile Destek ödemesi bitti mi, uzatılacak mı?'' sorularına yanıt aramaya başladı. Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika açıklaması geldi.

AİLE DESTEK ÖDEMESİ BİTTİ Mİ, YATACAK MI?

2022 yılında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Aile Destek Paketi ödeme programı başlatıldı. Maddi desteğe ihtiyacı olan ailelere ödenen sosyal yardım parası son olarak temmuz ayında ihtiyaç sahibi hanelere toplam 4 milyar TL olarak yapıldı.

Aile Destek Paketi ödemeleri uzatıldı mı, ödemeler devam ediyor mu?

Aile Destek Programının 12 aylık ödeme döneminin son ödemesi 2024 yılı Haziran ayı için olup bu dönemin ödemesi takip eden Temmuz ayında gerçekleştirilerek söz konu destek programının sona ermesi bekleniyordu. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı ardından beklenen açıklamayı yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2 yıldır uygulanan destek programının 2024 yılı sonuna kadar uzatılacağı ifade etti.

SONRAKİ HABER