Aile Destek ödemesi temmuz ayında artacak mı?

Temmuz ayında emekli ve memur maaşına gelecek olan zamdan kaynaklı olarak Aile Destek ödemesinden faydalanan hak sahipleri de araştırmalarına başladı. Temmuz ayında bu ödemelerin zam alıp almayacağı merak edildi.

Aile Destek ödemesi temmuz ayında artacak mı?

Dar gelirli ve ekonomik desteğe ihtiyaç duyan vatandaşlar için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geliştirilen 'Aile Destek Paketi' ilde nakit desteği sağlanıyor. Hesaplara aylık olarak yapılan bu ödemelerle ilgili temmuz zammı beklentisi oluşurken hak sahipleri de araştırmalarına başladı. "Aile Destek ödemesi Temmuz'da artacak mı?" sorusunun yanıtı merak edilenler arasında yer alırken bakanlığın konuya ilişkin açıklamaları merak ediliyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan Aile Destek Programı ödemeleri, 4 farklı gelir aralığı için farklı tutarlarda aylık olarak hak sahiplerine ödeniyor. Aile destek ödemelerine yönelik zam açıklaması memur ve emekli maaşlarına gelecek zam nedeniyle merak konusu olurken her ay belirlenen tarihlerde aile destek ödemeleri ihtiyaç sahiplerinin hesaplarına aktarılıyor.

AİLE DESTEK ÖDEMESİ NE ZAMAN SONA ERECEK, TEMMUZ'DA ZAM GELECEK Mİ?

Aile Destek Programı haziran ayı ödemelerinin 15'i ile 31'i arasında yapılması bekleniyor. Vatandaşlar ödemelerin hesaplarına yatırılıp yatırılmadığını e-Devlet üzerinden sorgulayabiliyor.

Aile Destek ödemesi temmuz ayında artacak mı?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hayata geçirilen aile destek ödemeleri her ay vatandaşların hesaplarına yatırılırken 850 ile bin 250 TL arasında değişen tutarlarda olmak üzere en fazla 12 ay süreyle Aile Destek Programı ödemesi gerçekleştiriliyor. Henüz ödemeler için temmuz zammı açıklaması bulunmazken 12 aylık ödeme döneminin son ödemesi 2024 yılı Haziran ayı için olacak ve Temmuz ayında destek programı sona erecek. Bakanlık aksi bir karar almadığı sürece temmuz ayında yardım paketi son bulacak.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER