Aile destek ödemesi hesaplara yattı mı, ne kadar oldu, zamlandı mı?

Bakanlık tarafından vatandaşlar için yapılan aile destek ödemeleri hakkında merak edilmesinin ardından zamlı ödemelerin hesaplara yatıp yatmadığı hakkında merak edilenler artmaya başladı.

Aile destek ödemesi hesaplara yattı mı, ne kadar oldu, zamlandı mı?

Geçtiğimiz seneden bu yana Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar kapsamında vatandaşlara aile destek ödemelerinin yapıldığı ifade edilmişti. Bu kapsamda kişiler tarafından 2024 yılında zamlı ödemeler hakkında merak edilenler artmaya başladı.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Konu hakkında merak edilenlerin artmasının ardından kişilerin sağlaması gereken başvuru şartları şu şekilde verildi;

  • - Türk vatandaşı olmaması,
    - Mavi Kart sahibi olması,
    - Yerleşim adresinin yurt dışında olması,
    - 18 yaşından küçük olması,
    - Hanesinde memur, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunması, durumlarında başvurular değerlendirmeye alınamamaktadır.
  • - Bunun yanında başvuranın; cezaevi ve tutukevinde bulunan hükümlü veya tutuklu olması, öğrenci yurtlarında kalan öğrenci olması, yetiştirme yurdu gibi bakım kurumunda bulunan kişilerden olması ve zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaş statüsündeki askerler olması halinde başvurular hane yaklaşımı çerçevesinde değerlendirilemeyeceğinden bu kişiler program kapsamı dışında tutulmuştur.
  • ZAMLI ÖDEMELER NE KADAR OLDU?
  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaların ardından henüz zamlı ödemeler hakkında bilgilendirme yapılmadığı öğrenildi. Bu kapsamda 2023 yılına ait ödeme tutarları da şu şekilde verildi;

450 TL ve altı olanlar: 1.250 TL alacak.

450 TL üzeri - 911,15 TL ve altı olanlar: 1.100 TL alacak.

911,15 TL üzeri - 1372,30 TL ve altı olanlar: 950 TL alacak.

1372,30 TL üzeri - 1833,45 TL'den az olanlar: 850 TL alacak.

ÖDEMELER NE ZAMAN HESAPLARA YATIRILACAK?

Ocak ayı için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ödemelerin hesaplara yatırıldığı hakkında açıklama gelmişti. Fakat zamlı ödemelerin şubat ayı için yatıp yatmadığı hakkında henüz bilgilendirme yapılmadı.

SONRAKİ HABER