Aile destek ödemeleri eylül ayı ödemeleri ne zaman, kaç TL yapılacak?

Hükümet tarafından alınan karar kapsamında ihtiyaç sahibi olarak belirlenen ailelere nakdi destekler veriliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan Aile Destek Ödemeleri paketi ile ilgili olarak da detaylar araştırılmaya başlandı.

Aile destek ödemeleri eylül ayı ödemeleri ne zaman, kaç TL yapılacak?

Aile destek ödemeleri eylül ayı ödemeleri ne zaman, kaç TL yapılacak? - Türkiye'de ihtiyaç sahibi aileler için çeşitli destek ödemeleri yapılıyor. Bakanlıklar tarafından verilen destekler bu yıl da devam ederken özellikle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan destek ödemeleri dikkati çekiyor. Hükümetin aldığı kararlar kapsamında bakanlık tarafından yapılan sosyal destek ödemelerinin Eylül 2023 tarihindeki hesaplara geçeceği tarihler merak ediliyor.

Sağlık, eğitim, barınma, gıda gibi çeşitli alanları kapsayan Aile Destek Programı ödemeleri her ay Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hak sahibi olarak belirlenen kişilerin hesaplarına yapılıyor. Başvuruları e-Devlet üzerinden alınan sosyal yardım ödemeleri, 850 TL ile bin 250 TL arasında olmak koşuluyla en fazla 12 ay süreyle ödeniyor. Aile Destek Programı Eylül ayı ödeme tarihleri için gözler Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın yapacağı açıklamalara çevrildi.

EYLÜL 2023 AİLE DESTEK ÖDEMELERİ

Eylül ayı Aile Destek Programı ödeme tarihleri gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Temmuz ayında sona ereceği açıklanan Aile Destek Paketi ödemeleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararı ile 1 yıl daha uzatıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahiplerine ödenen Aile Destek ödemeleri 12 ay boyunca düzenli olarak gerçekleştirilirken ''2023 Eylül ayı Aile Destek Programı ödeme tarihleri nedir, hesaplara ne kadar ödenecek?'' sorularına yanıt aranmaya başladı.

EYLÜL 2023 AİLE DESTEK ÖDEMELERİ NE ZAMAN YATACAK?

Eylül ayı aile destek ödemelerinin ne zaman yatacağı henüz belli olmadı. Ancak geçtiğimiz aylarda yapılan ödeme tarihlerine bakıldığında eylül ayı ödemelerinin ayın 15'inden itibaren yatırılması bekleniyor.

Aile Destek Programı başvuruları ise e-Devlet kapısı üzerinden ya da ikametgah adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına (SYDV) yapılıyor.

2023 AİLE DESTEK ÖDEME MİKTARLARI

Aile Destek Programı ödemeleri hane başına düşen aylık gelir aralığına göre ödeme tutarları;

  • 450 TL ve altı olanlar: 1.250 TL
  • 450 TL üzeri - 911,15 TL ve altı olanlar: 1.100 TL
  • 911,15 TL üzeri - 1372,30 TL ve altı olanlar: 950 TL
  • 1372,30 TL üzeri - 1833,45 TL'den az olanlar: 850 TL alıyor.

2024 AİLE DESTEK ÖDEMELERİ NE KADAR OLACAK?

Ocak 2024 tarihinde yüzde 15'lik toplu sözleşme zammı ve enflasyon farkı kapsamında memur maaşlarının yüzde 40' kadar artması bekleniyor. Aile destek ödemelerinin de bu oran üzerinden artması bekleniyor. Gelişmeler yeni yılda belli olacak ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER