Aile bazlı vatandaşlık maaşı başvurular başladı mı, şartlar neler?

Aile Destek Programı kapsamında vatandaşlık maaş ödemesi yapılacağına ilişkin haberlerin ardından detaylar merak konusu oldu. Vatandaşlık maaşının nasıl alınacağı ve hangi şartlarda, ne zaman verileceği merak konusu oldu.

Aile bazlı vatandaşlık maaşı başvurular başladı mı, şartlar neler?

Türkiye'de sosyal yardım hizmeti verilirken Aile Destek Programı kapsamında vatandaşlık maaş ödemesi yapılacağı ifade edilmişti. Aile ve Sosyal Hizmetler eski Bakanı Derya Yanık, genel seçimleri öncesi ihtiyaç sahiplerine vatandaşlık maaşı verileceğini duyururken yeni Bakan Mahinur Özdemir Göktaş vatandaşlık maaşına ilişkin, “Aile Bazlı Vatandaşlık Maaşı uygulamasını başlatacağız." demişti.

Bakan Göktaş'ın açıklaması sonrası ''Vatandaşlık maaşı ne zaman başlıyor? Vatandaşlık maaşı nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır, şartları neler?'' gibi sorulara da yanıt aranmaya başladı.

VATANDAŞLIK MAAŞI VERILECEK Mİ, NE ZAMAN?

Vatandaşlık maaşı ile ilgili merak edilenler artarken vatandaşlık maaşının ihtiyaç sahibi vatandaşlara önemli bir destek sağlayacağı ifade edildi. Vatandaşlık maaşının hane başına gelire göre belirleneceği ifade edilirken hane geliri asgari ücretin üçte ikisinin altında olan ailelerin vatandaşlık maaşı almaya hak kazanacağı belirtildi.

Aile bazlı vatandaşlık maaşı başvurular başladı mı, şartlar neler?

Ancak uygulamanın ne zaman hayata geçeceğine dair açıklama gelmedi. Dolayısıyla vatandaşlık maaşı için uygulamaya alınan herhangi bir başvuru tarihi de bulunmuyor. Gelişmelerin ilerleyen dönemde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından kamuoyu ile paylaşılması beleniyor.

SONRAKİ HABER