Aile Bakanlığı açıkladı! 1.700 TL sosyal yardım kararı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından vatandaşlara verilen İşe Yönlendirme Yardımı için zam yapıldı. İşe Yönlendirme Yardımı kaç TL oldu?

Aile Bakanlığı açıkladı! 1.700 TL sosyal yardım kararı!

Sosyal yardımlardan yararlanan vatandaşların sayısı oldukça yüksek bir rakama ulaştı. Milyonlarca vatandaşa Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sosyal yardım ödemeleri yapılıyor. Bu sosyal yardım ödemelerinden genellikle ihtiyaç sahipleri yararlandırılıyorlar. İhtiyaç sahibi olmayanlara yönelik de bazı destekler bulunsa da daha çok imkanları kısıtlı vatandaşların aile bütçeleri devlet tarafından destekleniyor.

İŞE YÖNLENDİRME YARDIMI DEVAM EDİYOR

Aile Bakanlığı’nın az bilinen ama dikkat çeken yardımlarından birisi de İşe Yönlendirme Yardımı olarak uygulanıyor. Bu sosyal destek için Aile Bakanlığı koşulları açıkladı. İşsiz ve ihtiyaç sahibi vatandaşları kapsayan bu sosyal yardımın uygulanması aşama aşama gerçekleşiyor.

İşe Yönlendirme Yardımı, Aile Bakanlığı’nın düzenli sosyal yardım ödemesi yaptığı hanelerde yaşayanları ilgilendiriyor. Bu hanelerde yaşayan 18-55 yaş arasında olan ve çalışmalarına herhangi bir engeli bulunmayanlar için devreye Aile Bakanlığı giriyor.

Aile Bakanlığı tarafından tespit edilen vatandaşlar İŞKUR’a yönelendiriliyorlar. İŞKUR bu vatandaşlara öncelikli olarak iş bulma imkanlarını zorluyor. Bu kişilerin çalışabilecekleri işler belirlenerek iş görüşmesi yapmalarına dair program ayarlanıyor. Vatandaşlar işe girmek için İŞKUR’un yönlendirdiği iş görüşmelerine katılıyorlar.

İşverenler ile buluşarak iş görüşmesi gerçekleştiren vatandaşlar işe girmeseler bile Aile Bakanlığı’ndan İşe Yönlendirme Yardımı alabiliyorlar. Bu sosyal yardımda işe girme şartı bulunmuyor. İş görüşmesine katılma şartını yerine getirmek sosyal yardım ödemesi almaya yetebiliyor.

ÖDEMELERE ZAM YAPILDI!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından uygulanan İşe Yönlendirme Yardımı programı kapsamında vatandaşlara yılda en fazla 3 defa ödeme yapılabiliyor. Bu sosyal yardımın tutarı da net asgari ücretin yüzde 10’u olarak uygulanıyor.

2023 yılının son 6 ayında bu sosyal yardım 1.140 TL olarak ödenmişti. 2024 yılı için ise İşe Yönlendirme Yardımı zamlandı. Asgari ücrete zam yapılmasının ardından bu sosyal yardım da otomatik olarak zamlanmış oldu. 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren İşe Yönlendirme Yardımı 1.700 TL olarak ödenecek. Hak sahibi vatandaşlar bu tarife üzerinden ödemelerini alabilecekler.

SONRAKİ HABER