Aile Bakanlığı 18-55 yaş arasına 1.700 TL destek ödemesine başladı

Aile Bakanlığı, farklı başlıklar altında ihtiyaç sahibi vatandaşlara çeşitli ödemeler yaparak destek olmaya devam ediyor. Bakanlığı resmi web sitesi üzerinden yayımlanan son açıklamaya göre bakanlık 18-55 yaş arasında 1.700 TL destek ödemesine başladı.

Aile Bakanlığı 18-55 yaş arasına 1.700 TL destek ödemesine başladı

Aile Bakanlığı’nın web sitesi üzerinden alınan son bilgiye göre İşe Yönlendirme Yardımı yapılacak. 18-55 yaş arasında olup SYD Vakıflarınca çalışabilir olarak değerlendirilen İŞKUR’a bildirilen sosyal yardım yararlanıcılarına ödeme yapılacağı ifade edildi.

AİLE BAKANLIĞI AÇIKLADI

Yardımdan yararlanmak isteyenler için bakanlık resmi web sitesi üzerinden açık açıklamayı yaptı:

“3294 sayılı Kanun kapsamındaki düzenli sosyal yardım programlarından yararlanan hanelerde ikamet edenler arasından; 18-55 yaş arasında olup Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca çalışabilir olarak değerlendirilerek İŞKUR’a bildirilen sosyal yardım yararlanıcılarına yapılan nakdi yardımlardır”

KİMLER YARARLANABİLECEK?

Yardımdan kimlerin yararlanabileceği de merak konusu oldu. Aile Bakanlığı işe yönlendirme yardımı kapsamında İŞKUR tarafından iş görüşmesine yönlendirilen sosyal yardım yararlanıcıların bu yardımdan yararlanabileceklerini belirtti.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Şartları taşıyan kişiler başvuruların nasıl yapacaklarını merak ediyor. Bakanlığın sitesinde aktarılan haberin detaylarına göre İŞKUR aracılığı ile işe yönlendirildiği bilgisi Bütünleşik Sosyal Yardım Bilgi Sistemine bildirilen sosyal yardım yararlanıcıları bildirim tarihinden itibaren 30 gün içerisinde bu ödemeden yararlanabilecekleri açıklandı.

Aile Bakanlığı 18-55 yaş arasına 1.700 TL destek ödemesine başladı

BAŞVURU İÇİN KİMLİK YETERLİ

Başvuruda bulunacak adaylar sadece kimlik ile başvuru yapabilecekleri ifade edildi. 1 yıl içinde azami 3 defa olmak üzere aylık asgari ücretin en fazla yüzde 10’una kadar yardım verilebileceği şu şekilde ifade edildi:

“Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyetince 1 yıl içinde; azami 3 defa olmak üzere aylık net asgari ücretin en fazla %10'una kadar yardım verilmektedir. (2024 yılı için 0-1.700 TL)”

Yardım başvurularına ilişkin yapılacak ödemelerin ise Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti tarafından belirlendiği açıklandı.

SONRAKİ HABER