Ağustos ayı kira artış oranı ne kadar oldu? Ağustos ayı kira artış oranı belli oldu mu?

TÜİK'in TEFE TÜFE oranlarını açıklamasının ardından vatandaşlar arama motorları üzerinden ''Ağustos ayı kira artış oranı'' ile ilgili araştırmalarını yapmaya başladı.

Ağustos ayı kira artış oranı ne kadar oldu? Ağustos ayı kira artış oranı belli oldu mu?

Ağustos ayı kira artış oranı için gözler TÜİK'e dönerken milyonlarca kiracı ve ev sahibi TÜİK tarafından açıklanacak verileri merakla beklemeye devam ediyor. 3 Ağustos Perşembe bugün itibariyle açıklanan TÜİK Temmuz ayı enflasyon oranının belli olmasının ardından Ağustos ayı kira artış oranı da merak ediliyor. Peki Ağustos ayı kira artış oranı ne kadar? Ağustos ayı kira artış oranı açıklandı mı?

TÜİK'in TEFE TÜFE oranlarını açıklamasının ardından vatandaşlar arama motorları üzerinden ''Ağustos ayı kira artış oranı'' ile ilgili araştırmalarını yapmaya başladı. TÜİK tarafından açıklanan Temmuz ayı enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından Ağustos ayı kira artış oranı da belli olmuş oldu.

AĞUTOS AYI KİRA ARTIŞ ORANI NE KADAR OLDU?

16228407-728xauto.webp

TÜİK tarafından 3 Ağustos 2023 Perşembe, bugün gerçekleşen Temmuz ayı enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından Temmuzda TÜFE yüzde 9,49 artarken, yıllık bazda enflasyon yüzde 47,83'e yükseldi. Ekonomistler tarafından gerçekleştirilen tahmin anketinde TÜFE'nin yüzde 9,1 artmasının beklendiğine yer verilirken ortaya çıkan rakam ekonomistlerin tahminin aştı.

AĞUSTOS AYI KİRA ARTIŞ ORANI

TÜİK tarafından her ayın 3'ünde bir önceki ayın enflasyon rakamları açıklanmaya devam ederken bu ay TÜİK Temmuz ayı enflasyon rakamlarını açıklamış oldu. Açıklanan Temmuz ayı enflasyon verisi Temmuzda TÜFE yüzde 9,49 artarken, yıllık bazda enflasyon yüzde 47,83'e yükseldi. Açıklanan veriler doğrultusunda Ağustos ayı kira artış oranı ise şu şekilde gerçekleşti;

  • İŞ YERİ KİRA BEDELİ: 10.000 TL

  • KİRA ZAMMI ORANI: Yüzde 57,45

  • ZAM FARKI: 5.745 TL

  • YENİ KİRA BEDELİ: 15.745 TL

  • KONUT KİRA BEDELİ: 10.000 TL

  • KİRA ZAMMI: Yüzde 25

  • ZAM FARKI: 2.500 TL

  • YENİ KİRA BEDELİ: 12.500 TL

SONRAKİ HABER