Ağustos 2023 TCMB faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak, faiz artışı kaç baz puan olacak?

Ağustos 2023 tarihi ile yapılacak olan TCMB toplantısının tarihi araştırılıyor. Yapılacak toplantının ardından açıklanacak faiz kararı beklenirken piyasaları etkileyecek olan kararın ne zaman, saat kaçta açıklanacağı sorgulanıyor.

Ağustos 2023 TCMB faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak, faiz artışı kaç baz puan olacak?

Ağustos 2023 TCMB faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak, faiz artışı kaç baz puan olacak? - Ağustos 2023 tarihi Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararının açıklanacağı toplantı merakla bekleniyor. TCMB'nin faiz kararı için Para Politikaları Kurulu (PPK) toplantısının tarihi merak ediliyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın liderliğinde toplanacak olan Para Politikası Kurulu'nun politika faizinin ne olacağı yönünde araştırmalar devam ediyor.

AĞUSTOS 2023 FAİZ KARARI BEKLENİYOR

TCMB faiz kararı hakkında araştırmalar devam ederken gözler ağustos ayı kararlarına çevrildi. Vatandaşlar, ''Ağustos 2023 TCMB faiz kararını ne zaman açıklayacak, toplantı ne zaman yapılacak, faiz kaç baz puan artacak?'' sorularına yanıt aramaya başladı. Hazine ve Maliye Bakanı ve Merkez Bankası Başkanlarının değişmesi ile birlikte ilk toplantıda 650 baz puan son toplantıda ise 250 baz puan artış yapılarak Politika faizi 17,50'ye yükseltilmişti. Bununla beraber Ağustos 2023 toplantısından çıkacak faiz kararı da takip edilmeye başladı.

AĞUSTOS 2023 TCMB FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Piyasaların gözü Ağustos 2023 TCMB faiz kararı toplantısına çevrilirken toplantıdan çıkacak karar da beklenmeye başladı. TCMB temmuz ayında açıklanan verilerde politika faizi yüzde 17,50'ye çıkardı.
Merkez Bankası'nın toplantı takvimi de netleşti. Merkez Bankası Ağustos ayı faiz kararı24 Ağustos Perşembe saat 14:00'te kamuoyuna duyurulacak. Toplantı sonrasında alınan faiz kararına ilişkin açıklama yapılması bekleniyor.

AĞUSTOS TCMB FAİZ KARARI NE YÖNDE OLACAK?

Merkez Bankası Ağustos ayı faiz kararı için beklenti yapılan anket sonuçlarına göre 100 ile 250 baz puan arasında değişiklik gösteriyor. Merkez Bankası ağustos ayı toplantısında politika faizini 100 ila 250 baz puan daha arttırması beklenirken ağustos ayında faiz artışına gidilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

2023 TCMB TOPLANTI TAKVİMİ

24 Ağustos 2023
21 Eylül 2023 TCMB'nin 2023 yılına ait toplantı takvimi olarak belirlendi. Haziran ayında başlayan faiz artışına geçtiğimiz ayda devam eden Merkez Bankası'nın Ağustos ayında alacağı faiz kararı merak içerisinde bekleniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER