Ağustos 2023 fındık alım fiyatları açıklandı mı?

Ülkemizde fındık üreticileri tarafından fındık alım fiyatları merak ediliyor. Ağustos 2023 fındık alım fiyatlarının açıklanıp açıklanmadığı merak edilirken TMO alım fiyatları merak ediliyor.

Ağustos 2023 fındık alım fiyatları açıklandı mı?

Ağustos 2023 fındık alım fiyatları açıklandı mı? - Fındık üreticileri 2023 yılı fındık fiyatlarının açıklanacağı tarihi araştırmaya başladı. Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından belirlenen fındık fiyatı, geçtiğimiz yıl ortalama 54 lira olarak belirlenirken bu yıl alım fiyatları merak konusu oldu. Dünya fındık üretiminde yüzde 70 ile zirvede bulunan Türkiye, fındık ihracatının yüzde 60'ını karşılarken ''2023 TMO fındık fiyatları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak, fındık fiyatı bu sene ne kadar olacak?" sorularına yanıt aranmaya başladı.

Fındık fiyatları hasat döneminde tekrardan gündemdeki yerini aldı. 2022 yılında fındık fiyatları 30 Temmuz tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmıştı. Geçtiğimiz yıl ortalama olarak 54 TL olarak belirlenen fındık fiyatının bu yıl ne kadar olacağı araştırılmaya devam ediyor.

2023 FINDIK FİYATLARI AÇIKLANDI MI?

2023 yılı fındık taban fiyatları henüz belli olmadı. Taban fiyatlar belirlendikten sonra bu fiyatların altında bir satış ve alış işlemi gerçekleşemeyecek. Ordu ve Giresun gibi fındık ihtiyacının büyük bir kısmının karşılandığı illerde bu yıl sel felaketi sebebiyle birçok fındık üreticisi etkilendi. Fındık fiyatlarının bu yıl 80 lira seviyesinin üstünde olması bekleniyor. Ancak konuyla ilgili resmi bir açıklama gelmedi.

ekran-goruntusu-2023-08-06-161051.png

Fındık fiyatları için TMO, son olarak 2022 yılı ürünü 68 TL’den satışa çıkarmıştı. Serbest piyasada ise Düzce, Sakarya, Ordu, Giresun, Samsun, Trabzon, Kocaeli gibi yerlerde farklı fiyatlar uygulanıyor. Fiyatların 55 TL ile 65 TL arasında değiştiği görülürken yeni sezon fındığın ne kadar olacağına ise TMO karar verecek. Fiyatların bu yıl 80 ile 100 TL arasında değişmesi bekleniyor.

Geçtiğimiz yılın fiyatları 30 Temmuz tarihinde duyurulmuştu. Kısa süre içerisinde fındık fiyatlarının netlik kazanması ve kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER