Ağustos 2023 FED toplantısı yapılacak mı, ne zaman, faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Küresel piyasalar FED'in aldığı faiz kararı ile şekillenmeye devam ediyor. Yatırımcılar temmuz ayında yapılacak toplantının tarihlerini sorguluyor. Alınacak faiz kararı merak konusu olurken FED'in Ağustos 2023 toplantı tarihi belli oldu.

Ağustos 2023 FED toplantısı yapılacak mı, ne zaman, faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Ağustos 2023 FED toplantısı yapılacak mı, ne zaman, faiz kararı ne zaman açıklanacak? - Küresel piyasalar dünya Merkez Bankaları tarafından açıklanan faiz kararları ile hareketlenmeye devam ediyor. Ülkemizde açıklanan faiz kararının ardından bu kez Amerika Merkez Bankası FED'in açıklayacağı faiz kararı için gözler yapılacak toplantıya çevrildi.

FED'in ağustos ayında gerçekleştireceği toplantı için bekleyiş devam ederken ''FED ağustos ayı faiz toplantısı ne zaman, faiz kararı ne zaman açıklanacak?'' sorularına yanıt aranmaya başladı. Yapılacak toplantının tarihi ve alınacak faiz kararı merak ediliyor.

AĞUSTOS 2023 FED TOPLANTISI NE ZAMAN YAPILACAK?

Yerli ve yabancı yatırımcının yakından takip ettiği FED'in faiz kararı için Ağustos 2023 tarihli toplantı bekleniyor. FED'in faiz kararının açıklanacağı tarih araştırma konusu olurken Amerikan Merkez Bankası (FED) toplantısı hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler "FED toplantısı ne zaman, faiz kararı hangi tarihte açıklanacak?" sorusuna yanıt aranmaya başladı. Federal Reserve takvimine göre 2023 Ağustos ayında FED faiz kararı toplantısı olmayacak.

agustos-2023-fed-toplantisi-yapilacak-mi-ne-zaman-faiz-karari-ne-zaman-aciklanacak.jpeg

2023 FED TOPLANTI TAKVİMİ

FED toplantıları 2 aylık periyodlar halinde belirlenen tarihlerde yapılıyor. Buna göre;

19-20 Eylül 2023
31 Ekim – 1 Kasım 2023
12-13 Aralık 2023
30-31 Ocak 2024 tarihlerinde toplantılar yapılacak.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER