Ağustos 2023 enflasyon rakamları açıklandı! Gıda ürünlerine uygulanacak zam oranı belli oldu mu?

Ağustos ayına ait enflasyon rakamları son dakika açıklandı. TÜİK tarafından 4 Eylül tarihinde açıklanan verilerle rakamlar belli oldu. Enflasyon rakamlarının belli olmasıyla birlikte gıda ürünlerine uygulanacak olan zam miktarı merak edildi.

Ağustos 2023 enflasyon rakamları açıklandı! Gıda ürünlerine uygulanacak zam oranı belli oldu mu?

Ağustos 2023 enflasyon rakamları açıklandı! Gıda ürünlerine uygulanacak zam oranı belli oldu mu? - Enflasyon verileri Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından her ayın 3'ünde ilan ediliyor. Ağustos ayı verileri ise 4 Eylül Pazartesi günü saat 10.00'da ilan edildi.

Türkiye İstatistik Kurumu, Ağustos ayı enflasyon oranlarını bugün saat 10.00'da açıkladı. Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 58,94, aylık yüzde 9,09 oldu. Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yıllık yüzde 49,41, aylık yüzde 5,89 arttı. Verilerin açıklanmasının ardından gözler Bunun ardından vatandaşların gözleri gıda fiyatlarında yüzde kaç oranında artış yaşanacağına çevrildi.

GIDA FİYATLARI NE KADAR ARTTI?

4 Eylül Pazartesi günü açıklanan enflasyon rakamlarını gıda fiyatlarına nasıl yansıyacağını da merak ediyor. Temmuz ayı enflasyon oranının açıklanmasının ardından gıda fiyatlarına yapılacak olan zam tutarı da belli oldu.

EYLÜL AYI GIDA ARTIŞ ORANI

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından ağustos ayı enflasyon rakamları belli oldu. İşlenmemiş gıda ürünleri, enerji, alkollü içkiler ve tütün ile altın hariç TÜFE'deki değişim, 2023 yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 9,32, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 47,21, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 63,52 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 57,77 olarak gerçekleşti.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER