Ağustos 2023 enflasyon oranı ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

Enflasyon rakamları yakından takip ediliyor. TÜİK tarafından açıklanacak olan enflasyon rakamlarının ağustos ayı verileri merak edilirken bu rakamların ne zaman açıklanacağı da merak konusu olmaya başladı.

Ağustos 2023 enflasyon oranı ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

Ağustos 2023 enflasyon oranı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? - Ülkemizde Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon rakamları milyonlarca vatandaşın gündeminde yer alıyor. Enflasyon rakamlarını merak eden vatandaşlar, ''Ağustos ayı enflasyon rakamları ne zaman, saat kaçta açıklanacak?'' sorusuna yanıt aramaya başladı.

Enflasyon oranları için gözler Türkiye İstatistik Kurumu'na çevrilirken TÜİK tarafından açıklanması beklenen ağustos enflasyon rakamları ile birlikte Toptan Eşya Fiyat Endeksi (TEFE) ve Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) oranları belli olacak. Piyasalarda etkili olan enflasyon verileri için tarih bekleniyor.

AĞUSTOS 2023 ENFLASYON VERİLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ağustos 2023 TEFE - TÜFE oranlarının ne zaman belli olacağı merak edilirken Temmuz 2023 enflasyon verilerine göre TÜFE Temmuzda yüzde 9,49; yıllık bazda enflasyon yüzde 47,83 yükseldi. 12 ay sonrası TÜFE beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 33,21 iken bu anket döneminde yüzde 42,01 oldu. Beklentilerin ardından sıra asıl enflasyon verilerine geldi.

agustos-2023-enflasyon-orani-ne-zaman-saat-kacta-aciklanacak.jpg

Enflasyon verileri Türkiye İstatistik Kurumu tarafından her ayın 3'ünde ilan ediliyor. Ağustos ayı verilerinin 3 Eylül günü açıklanması beklenirken bu günün hafta sonuna denk gelmesi sebebiyle Ağustos 2023 enflasyon oranlarının 4 Eylül Pazartesi günü ilan edilmesi bekleniyor. Bu çerçevede Ağustos 2023 enflasyon rakamları saat 10.00'da açıklanacak.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER