Adalet Bakanlığı tarafından Resmi Gazete'de yayımlanan Tebliğ ile 2024 yılı tanıklara ödenecek ücretler belli oldu!

2024 yılında geçerli olacak asgari ücretin açıklanması ile birlikte pek çok kalemde ödenecek ücretlerde de artışa gidildi. Bu ücretlerde yaşanan artış da Resmi Gazete'nin Tebliğ bölümünde yayımlandı. Yayımlanan tebliğ de tanıklara 2023 yılında ödenecek ücretler yayımlandı.

Adalet Bakanlığı tarafından Resmi Gazete'de yayımlanan Tebliğ ile 2024 yılı tanıklara ödenecek ücretler belli oldu!

27 Aralık tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından açıklana yeni asgari ücret ile birlikte pek çok kalemde fiyat artışına gidildi. Yeni asgari ücretin ardından Resmi Gazete'de pek çok kalemde yaşanan fiyat artışları yayımlanırken tanıklara ödenen ücretlerin de 2024 yılı tarifesinin belirlendiği kaydedildi.

Adalet Bakanlığı tarafından yayımlanan tebliğ ile 2024 yılı tanıklık ücret tarifesini belirlendi.

TANIKLARA ÖDENECEK ÜCRETLER 2024 YILI İÇİN BELİRLENDİ

Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan Tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlandı. 28 Aralık tarihli Resmi Gazete'nin Tebliğler bölümünde yayımlanan kararda ‘’2024 Yılı Tanıklık Ücret Tarifesi'' ifadesi yer aldı. 28 Aralık tarihinde yayımlanan karara göre tarife, ceza muhakemesi sırasında Cumhuriyet savcısı, mahkeme başkanı veya hakim tarafından çağrılan tanıklara verilecek tazminatı kapsıyor.

Resmi Gazete'de yayımlanan Tebliğe göre;

Tanığa, tanıklık nedeniyle kaybettiği zamanla orantılı olarak günlük 60,00 - 100,00 Türk Lirasına kadar ücret ödenecek.

Adalet Bakanlığı tarafından Resmi Gazete'de yayımlanan Tebliğ ile 2024 yılı tanıklara ödenecek ücretler belli oldu! - Resim : 3

Tanık hazır olabilmek için seyahat etmek zorunda kalmışsa yol giderleriyle tanıklığa çağrıldığı yerdeki ikamet ve beslenme giderleri de karşılanacak.

Adalet Bakanlığı tarafından Resmi Gazete'de yayımlanan Tebliğ ile 2024 yılı tanıklara ödenecek ücretler belli oldu! - Resim : 4

Tanığa ödenmesi gereken tazminat ve giderler hiçbir vergi, resim ve harç alınmaksızın ödenecek.

Tarife 1 Ocak 2024 tarihinde yürürlüğe girecek.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER