Açık öğretim öğrencileri vergisiz telefon ve bilgisayar alabilecek mi?

Öğrencilere bir defaya mahsus vergisiz cep telefonu ve bilgisayar alım fırsatı tanınırken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim vaadinin gerçekleşmesi bekleniyor. Bu ayrıcalıktan açık öğretim fakültesi öğrencilerinin yararlanıp yararlanamayacağı merak edildi.

Açık öğretim öğrencileri vergisiz telefon ve bilgisayar alabilecek mi?

Açık öğretim öğrencileri vergisiz telefon ve bilgisayar alabilecek mi? - Ülkemizde Mayıs 2023 tarihinde yapılan seçimler öncesinde liderlerden çeşitli vaatler gelmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gençler için açıkladığı bir vaatte vergisiz cep telefonu ve bilgisayar alımları le ilgili olurken bu vaadin gerçekleşmesi bekleniyor.

Öğrencilere vergisiz telefon ve bilgisayar satışı detayları için gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan gelecek açıklamaya çevrildi. Seçimlerden önce gündeme gelen üniversite öğrencilerine bir defaya mahsus olmak üzere vergisiz bilgisayar ve telefon satışı hakkında gelişmeler takip edilirken Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) öğrencileri de bu karara kendilerinin de dahil olup olmadığını sorgulamaya başladı.

AÖF ÖĞRENCİSİ VERGİSİZ TELEFON VE BİLGİSAYAR ALABİLECEK Mİ?

AÖF öğrencileri, ''vergisiz telefon ve bilgisayar satışı ne zaman başlayacak, hangi markalarda geçerli olacak, AÖF öğrencileri de vergisiz cep telefonu ve bilgisayar alabilecek mi?'' sorusuna yanıt aranmaya başladı. vergisiz telefon almak, telefon fiyatını önemli ölçüde düşüreceğinden vergisiz telefon alma şartları merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, üniversite öğrencilerinin 1 defaya mahsus vergisiz telefon ve bilgisayar almasını sağlayacak uygulama için talimat verdi. AÖF ve uzaktan eğitime kayıtlı olanları kapsayıp kapsamayacağı merak ediliyor.

ekran-goruntusu-2023-08-22-122234.png

Üniversitelerin ön lisans ve lisans öğrencilerinin cep telefonu ve bilgisayarı bir defaya mahsus olmak üzere yarı yarıya düşürecek olan düzenlemeden yararlanması bekleniyor. Cep telefonu ve bilgisayar vergi muafiyetinden üniversite öğrencileri yararlanacak. Ancak Açık Öğretim ve Uzaktan eğitim öğrencilerinin bu uygulamadan yararlanıp yararlanmayacağı henüz bilinmiyor. Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklama yapması bekleniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER