ABD enflasyon verisi 10 Ekim 2024 açıklandı! Amerika'da Eylül ayı enflasyonu yüzde kaç çıktı?

Piyasaların nefesini tutarak beklemiş olduğu Eylül ayı enflasyonu son dakika açıklandı. Açıklanan verilere göre Amerika'da Eylül ayı enflasyonu beklentilerin üstünde kalırken gözler dolar kuru ve altın fiyatlarına çevrildi.

ABD enflasyon verisi 10 Ekim 2024 açıklandı! Amerika'da Eylül ayı enflasyonu yüzde kaç çıktı?

Amerika'da beklenen enflasyon raporu yayımlandı. ABD enflasyon Tüketici Fiyat Endeksi Eylül 2024 raporu beklentilerle doğru orantılı geldi. Söz konusu veri FED faiz kararı için öncü verisi olması nedeniyle piyasalar tarafından yakından takip ediliyor ve merakla bekleniyordu.

ABD ENFLASYON VERİSİ EYLÜL 2024 BEKLENTİSİ NE KADAR?

Küresel piyasalarda, ABD'de ekonomisinin "yumuşak iniş" yapılabileceğini yönelik beklentilerle pozitif bir seyir öne çıkarken, bugün gözler ülkede açıklanacak enflasyon verilerine çevrildi. Dünya genelinde enflasyonla mücadelenin sonuna yaklaşılırken, uzun süredir devam eden yüksek faiz döneminin resesyonla sonuçlanıp sonuçlanmayacağı endişesi varlığını koruyor. Çekirdek TÜFE artışı tahminleri ise aylık yüzde 0,2, yıllık yüzde 2,3 seviyesinde.

ABD ENFLASYONU YÜZDE KAÇ ÇIKTI 2024, EYLÜL ENFLASYONU NE KADAR OLDU?

ABD enflasyon verisi yüzde 2,4 olarak açıklandı. Ekonomistlerin beklentileri yüzde 2,3 olacağı şeklindeydi. Böylelikle enflasyonda beklentilerin üzerinde yükseliş gerçekleşmiş oldu. ABD enflasyonu yüzde 2,4 olarak gerçekleşti. Aylık enflasyon ise yüzde 0,2 olarak gerçekleşti.

SONRAKİ HABER