ABB'den emeklilere nakit desteği! İhtiyaç sahibi emekliye aylık 1000 TL ödeniyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi vatandaşlar için desteklerini sürdürüyor. Öğrenci, işsiz, yaşlı ve emekliler için çeşitli destekleri bulunan belediye, emekliler için sağladığı bin TL'lik destek ödemesi ile dikkati çekiyor.

ABB'den emeklilere nakit desteği! İhtiyaç sahibi emekliye aylık 1000 TL ödeniyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) sosyal belediyecilik anlayışı ile hak ve insan odaklı hizmetlerine devam ediyor. Başkent Ankara'da yaşayan vatandaşlara destek olmaya devam eden ABB'nin ihtiyaç sahipleri için destekleri sürerken emeklilere yaptığı bin liralık destek ödemesi hakkında detaylar merak edildi. Emeklilere bin lira destek ödemesi hakkında şartları merak eden vatandaşlar da yardımı alabilmek için gerekli şartları merak ediyor.

Ekonomik desteğe ihtiyaç duyan vatandaşın yanında olan Ankara Büyükşehir Belediyesi, emeklilere destek olmayı sürdürüyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, şartları uyan tüm emeklilerin sosyal yardımlardan yararlanmak için belediyeye başvurabilecekleri açıklandı.

ABB'DEN İHTİYAÇ SAHİBİ EMEKLİYE DESTEK

ABB Başkanı Yava, emekliye verilecek bin liralık destekle ilgili olarak “İnsanı önceleyen belediyecilik darda olanın yanında olmaktan geçer. Emeklilerimizin durumlarında bir iyileştirme yapılamadı.'' ifadelerine yer verdi. ABB Başkanı Yavaş, ekonomik şartlarda yardıma ihtiyaç duyan emekli vatandaşların sosyal yardımlardan yararlanmak için belediyeye başvuruda bulunabileceğini duyururken şartlar da belli oldu. ABB'nin emekliye verdiği destekten yararlanmak isteyen vatandaşların ''https://sosyalhizmetler.ankara.bel.tr” adresi üzerinden başvuruda bulunabilecekleri açıklandı.

ekran-goruntusu-2023-09-21-144620.png

7 bin 500 lira emekli maaşı alan emeklilerin asgari geçim şartlarını sağlayamadığı koşullarda ABB'den sosyal yardım alma şartlarını taşıyıp ABB'ye başvuran emekliler için bin TL'lik destek ödemesi için yapılan başvurunun kabulü durumunda yapılıyor. ABB'den bin liralık destek ödemesi almak üzere başvuru şartlarını sağlayan ABB, en düşük emekli maaşı olan 7 bin 500 lira alan grupta yer alan vatandaşlar olarak “https://sosyalhizmetler.ankara.bel.tr” adresi üzerinden başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER