AA Finans Eylül ayı enflasyon tahmini beklenti anketi açıklandı

Eylül ayı enflasyonu ve Ekim ayı resmi kira artışı zam oranı 2024 için geri sayım devam ederken AA Finans enflasyon beklenti anketi açıklandı. Enflasyonda düşüş başladı mı?

AA Finans Eylül ayı enflasyon tahmini beklenti anketi açıklandı

Yeni kurulan hükümette Hazine ve Maliye Bakanı olarak görevlendirilen Mehmet Şimşek göreve başlar başlamaz enflasyonla mücadele programını devreye almıştı. Yeni ekonomi programı sonrasında gözler enflasyon rakamlarına çevrilirken Eylül ayı enflasyonu AA Finans beklenti anketi sonuçları da açıklandı.

AA FİNANS EYLÜL AYI ENFLASYON BEKLENTİ ANKETİ SONUÇLARI AÇIKLANDI!

AA Finans'ın Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 3 Ekim Perşembe günü açıklanacak eylül ayı enflasyon verilerine ilişkin beklenti anketi, 17 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı.

Ankete katılan ekonomistlerin eylül ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 2,09 oldu. Ekonomistlerin eylül ayı için enflasyon beklentileri yüzde 1,50 ile yüzde 2,50 aralığında yer aldı.

Ekonomistlerin eylül ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına göre, bir önceki ay yüzde 51,97 olan yıllık enflasyonun yüzde 48,11'e ineceği öngörülüyor.

Öte yandan, ekonomistlerin 2024 sonu enflasyon beklentisi ağustosta yüzde 43,23 oldu.

2024 yılı aylar itibarıyla ekonomistlerin enflasyon beklentileri ve gerçekleşmeler şöyle:

AA Finans Eylül ayı enflasyon tahmini beklenti anketi açıklandı

Ekonomistlerin eylül ayı enflasyon beklentisi yüzde 2,09 oarak gerçekleşirken Ağustos ayı TÜFE oranı yüzde 2,47 olarak gerçekleşmişti. Enflasyonda düşüş beklentisi öne çıkarken ekonomistlerin tahmininin tutup tutmayacağını ise önümüzdeki günler belirleyecek. Eylül ayı enflasyonu 3 Ekim 2024 Perşembe günü açıklanacak.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER