89.900 TL parası olana devlet destekli 2+1 prefabrik ev!

Prefabrik ev yaptırmak isteyenler için yeni fiyatlar belli oldu. Prefabrik ev fiyatları ne kadar oldu, son kampanyalı fiyatlar kaç TL? Prefabrik ev yaptırmak için devlet desteği var mı, kaç TL?

89.900 TL parası olana devlet destekli 2+1 prefabrik ev!

Türkiye’de müstakil bir evde yaşamanın öneminin ne kadar önemli olduğu son yıllarda tecrübe edilerek öğrenildi. İnsanlar önce pandemi sürecinde çok katlı, kalabalık komplekslerde yaşamanın dezavantajlarını gördüler. Sonrasında ise deprem felaketinin ardından müstakil evlerin kritik değeri görüldü. Bundan dolayı müstakil evlere yönelik büyük bir ilgi oluştu. Ekonomik gelişmeler de dikkate alındığında müstakil ev için tüm yollar prefabrik evlere çıkmaya başladı.

ARSASI OLANA PREFABRİK EV UCUZ

Bir ev yaptırırken maliyetin düşürülmesi isteniyorsa öncelikle arsa maliyetinin olmaması gerekiyor. Dolayısıyla prefabrik ev yaptıracak olanlar arsa maliyetini devreden çıkarabiliyorlar ise müstakil evlerini oldukça ucuz bir fiyata yaptırabilme imkanı buluyorlar. Bu da prefabrik evlerin başlı başına bir tercih olmalarını sağlıyor. Arsası veya arazisi olanlar için prefabrik evler çok cazip oluyor.

10 GÜNDE ANAHTAR TESLİM!

Prefabrik ev yaptırmanın bir avantajı da çok uzun sürelerin beklenmesine gerek kalınması olarak gösteriliyor. Prefabrik ev yaptırmaya karar verildiğinde bu alanda faaliyet gösteren firmalar ile görüşülerek anlaşma sağlandığında ortalama 10 günlük sürede prefabrik evler anahtar teslim olarak müşterilere veriliyor. Bu da betonarme evlerin yapım sürelerinin çok uzayabileceği dikkate alındığında çok önemli bir avantaj oluyor.

DEVLET DESTEĞİ VAR!

Prefabrik ev yaptıran bazı vatandaşlar için çok önemli bir devlet desteği de bulunuyor. Ancak bu durum devletin her prefabrik ev yaptırana para dağıttığı şeklinde yorumlanmaması gerekiyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen bu sosyal destek ihtiyaç sahiplerinin bir kısmına ödeniyor. Prefabrik ev yaptırılacak arsanın tam hisseli tapusuna sahip olmak, gelir şartını karşılamak, tek ebeveynli aile olmak gibi çok özel koşullar aranıyor. Bu şartları yerine getiren vatandaşlara Aile Bakanlığı prefabrik ev yaptırırken 300.000 TL tutarında destek ödemesi yapıyor.

PREFABRİK EV FİYATLARI NE KADAR?

89.900 TL parası olana devlet destekli 2+1 prefabrik ev!

Prefabrik ev yaptırmak isteyenler için yeni fiyatlar belli oldu. Kampanyalı örnek bir fiyatlamaya göre 2+1 70 metrekare prefabrik ev 389.900 TL'ye yaptırılabiliyor. Bu prefabrik evi yaptırmak için devlet desteği alabilenler çok daha düşük bir fiyatla karşılaşabiliyorlar. prefabrik evin yapım maliyetinin 300.000 TL'sini devletten destek olarak alabilenler sadece 89.900 TL ödeme yaparak müstakil ev sahibi oluyorlar.

SONRAKİ HABER