Türkiye’de maaş promosyonları ile ilgili yaşanan süreçler çok yakından takip ediliyor. Maaş promosyonları hem çalışanların hem de emeklilerin ek geliri oluyor. Ekonomik olarak zor bir süreçten geçilirken bu promosyon ödemeleri tam bir ilaç görevi görüyor. Çalışanların maaş promosyonlarında ise çok ciddi rakamlar üzerinden ödemeler gerçekleştiriliyor. Bu maaş promosyonları da pazarlıklar sonucunda belirleniyor.
PAZARLIKLARLA TUTARLAR YÜKSELİYOR
Maaş promosyonlarında pazarlıkların çok büyük bir önemi bulunuyor. Kamu kurum ve kuruluşlarında maaş promosyonlarının belirlenmesi için promosyon ihaleleri yapılıyor. Bu ihaleler ile beraber kamu personellerinin ilgili kurumda alacakları maaş promosyonları belirleniyor. Bu maaş promosyonları ihalelerinin son aşamasını pazarlıklar oluşturuyor. En yüksek teklifi veren banka ile anlaşma sağlanarak maaş promosyonu protokolü yapılıyor. Bu yapılan pazarlıklarda kamu kurumlarının büyüklükleri etkili oluyor ve bankalar tekliflerini daha da yükseltebiliyorlar.
ELMADAĞ’DA ANLAŞMA YAPILDI
Elmadağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı olarak çalışan öğretmenler için promosyon anlaşması yapıldı. Elde edilen bilgilere göre bu maaş promosyonu ihalesini bir kamu bankası kazandı. Bankanın yapmış olduğu son teklif ise 87.500 TL’ye ek olarak 1.000 TL de para puan şeklinde olmuştu. Bu teklifin üzerine çıkan banka olmayınca maaş promosyonu anlaşması yapıldı.
Ankara’nın Elmadağ ilçesinde görevli olan öğretmenlerin alacakları maaş promosyonlarının belirlendiği anlaşmaya göre öğretmenler toplamda 88.500 TL tutarında maaş promosyonu alacaklar. Bu maaş promosyonu anlaşmasının süresi 3 yıl olacak. Bu süre içerisinde öğretmenler maaşlarını anlaşma sağlanan kamu bankasından alacaklar. 3 yıllık süre sona erdiğinde ise kurum yeniden maaş promosyonu ihalesi açacak ve bu ihalenin neticesinde öğretmenler yeni bir maaş promosyonu daha alacaklar. O maaş promosyonunun verilme zamanı da Nisan 2028 olacak.