81 ilde yaşayan sürücüleri ilgilendiriyor! Yeni ceza miktarı açıklandı yolda bunu yapmanın bedeli 1506 TL olacak

Trafikte can ve mal güvenliğinin sağlanması için uyulması gereken zorunlu kurallar bulunuyor. Bu kuralların ihlali halinde idari para cezası ile cezalandırılan sürücülerin ödeyecekleri miktarlar 2024 yılında artış gösterdi. Artan ceza miktarlarının ardından 81 ildeki sürücüleri ilgilendiren ve sıklıkla ihlal edilen bir cezanın bedeli de bin 506 lira olarak açıklandı.

81 ilde yaşayan sürücüleri ilgilendiriyor! Yeni ceza miktarı açıklandı yolda bunu yapmanın bedeli 1506 TL olacak

Ülkemizde yolcu, yaya ve sürücülerin can ve mal güvenliğinin sağlanması için hazırlanan trafik kurallarına uyulması büyük bir önem taşıyor. Bu kuralların ihlali durumunda sürücülere idari para cezaları kesilirken bu cezaların da caydırıcı olması amaçlanıyor. Trafikte uyulması gereken kuralların ihlalinde verilen idari para cezaları yeni yılda artış gösterirken sıklıkla yapılan bir hatanın daha cezası belli oldu.

Trafik kuralları sürücü, yaya ve yolcuların can güvenliğini sağlamak amacıyla hazırlanırken trafiğin doğru şekilde ilerlemesi, güvenli ve konforlu olması için oluşturulan kurallarla trafik kazalarının, can ve mal kayıplarının önüne geçilmesi hedeflenir. Bu çerçevede belirlenen bu kurallara sürücü, yaya ve yolcuların da uyma zorunluluğu bulunur. Zorunlu trafik kurallarına uymayanlara ise yapılan denetim ve tespitler sonucu cezai işlemler uygulanırken seyir halinde cep telefonu kullananlar için kesilen para cezası da açıklandı.

SEYİR HALİNDE CEP TELEFONU KULLANANLAR DİKKAT

2024 yılında yeniden değerleme oranına göre trafik cezalarına zam geldi. Trafik cezalarında miktarlar yüksek tutarlara çıkarken seyir halindeyken cep telefonu kullanan kişilere para cezası verildiği açıklandı.

81 ilde yaşayan sürücüleri ilgilendiriyor! Yeni ceza miktarı açıklandı yolda bunu yapmanın bedeli 1506 TL olacak

Seyir halindeyken cep telefonu kullanan araç sürücüleri, trafik güvenliği açısından büyük bir tehlike oluştururken karayollarında uyulması gereken bu kurala uymayan sürücülere yaptırım uygulanıyor. Trafikte belirlenen seyir halindeyken cep telefonu kullanmama kurallarına uymayan sürücülere bu durumun tespiti halinde verilen para cezaları 2024 yılında yeniden belirlendi. 2024 yılında seyir halindeyken cep telefonu kullanmama kuralına uymayarak trafik güvenliğini tehlikeye atan sürücülere bin 506 lira tutarında ceza kesiliyor. Söz konusu ceza bir ay içinde ödenirse kişilere yüzde 25 oranında indirim uygulanıyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER