81 ilde milyonlarca araç sahibi için son uyarı yapıldı! Ödemeniz çıktı 31 Ocak'tan sonra faiz işleyecek

Araç sahibi olan her vatandaşın belirli dönemlerde bazı ödemeleri yapması gerekiyor. Söz konusu ödemelere 2024 yılında bir yenisi daha eklenirken bu ödemeyi yapmayanların faiz ödemesi gerekeceği açıklandı.

81 ilde milyonlarca araç sahibi için son uyarı yapıldı! Ödemeniz çıktı 31 Ocak'tan sonra faiz işleyecek

Otomobil sahiplerinin bazı sorumlulukları alarak çeşitli ödemeleri yakından takip etmesi gerekiyor. Üzerine otomobil kayıtlı olan her vatandaş, vergi mükellefi olurken Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödemesi için de tarih verildi.

MTV ödemelerini yapmayan vatandaşların borcuna faiz işleneceği açıklanırken araç sahiplerinin ödemelerini 31 Ocak'a kadar yapmaları gerektiği kaydedildi.

MTV ÖDEMELERİNDE SON TARİH 31 OCAK

2024 yılına ait motorlu taşıtlar vergisinin birinci taksit ödeme dönemi 1 Ocak'ta başladı. Motorlu taşıtlar vergisinin 2024 yılı birinci taksitinin 31 Ocak gün sonuna kadar ödenmesi gerekiyor. Motorlu taşıtlar vergisi, ocak ve temmuz ayı olmak üzere eşit 2 taksite bölünüyor. İkinci taksit ödemeleri ise temmuz ayında yapılacak.

81 ilde milyonlarca araç sahibi için son uyarı yapıldı! Ödemeniz çıktı 31 Ocak'tan sonra faiz işleyecek

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren MTV ödemeleri, ocak ayı sonuna kadar yapılabilecek. Ödemeyi yapmayan ya da geciktirenlerin borcuna ise gecikme faizi işleyecek.

81 ilde milyonlarca araç sahibi için son uyarı yapıldı! Ödemeniz çıktı 31 Ocak'tan sonra faiz işleyecek - Resim : 2

Bu yıla ait MTV'nin ilk taksit ödemesinin, 31 Ocak gün sonuna kadar yapılması şartı aranırken ödemeler;

İnteraktif Vergi Dairesi,

Vergi daireleri ve PTT üzerinden gerçekleştirilebiliyor.

Ayrıca bankaların resmi internet adreslerinden de ödeme yapmak mümkün.

81 ilde milyonlarca araç sahibi için son uyarı yapıldı! Ödemeniz çıktı 31 Ocak'tan sonra faiz işleyecek - Resim : 3

İlk taksit ödemeleri 31 Ocak'ta sona erecek. Ödemesini bu tarihe kadar yapmayanlar için gecikme faizi uygulanacak. Bu çerçevede araç sahiplerinin ödemelerini 31 Ocak'a kadar yapması istenirken ödemeler de aracın motor tipine ve yaşına göre değişiklik gösteriyor. Söz konusu ödemenizin ne kadar olduğunu öğrenmek için e-Devlet üzerinden bilgi alabilirsiniz.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER