700 bin kamu işçisi ek zam alıyor mu?

Kamu işçilerine ek zam düzenlemesi vatandaşların gündeminde yer alıyor. 700 bin kamu işçisi ek zam için beklentisini sürdürürken merak edilen sorulara da yanıt aranmaya başladı.

700 bin kamu işçisi ek zam alıyor mu?

Kamu kurumlarında işçi statüsünde çalışan vatandaşlar, son günlerde ek zamla ilgili olarak merak ettikleri sorulara yanıt arıyor. Ek zam konusuyla ilgili olarak bilgi sahibi olmak isteyen yaklaşık 700 bin kamu işçisi, ‘’Kamu işçileri ek zam alacak mı 2024?'' sorusuna yanıt arıyor.

Kamu işçilerine ek zam düzenlemesinde son dakika gelişmeleri kamu işçilerinin gündeminde büyük bir yer ediniyor. Sözleşmeleri ocak ayı itibariyle başlayan işçiler 32,57 zam alırken sözleşmeleri mart ve sonraki aylarda başlayanlar ise bu oranın altında kaldı. Kamu işçileri, ‘’Kamu işçisi ek zam düzenlemesi çıktı mı, ne zaman yürürlüğe girecek, kamu işçileri ek zam alacak mı?'' sorusuna yanıt aramaya devam ederken detayları Haberankara.com okurları için derledik.

KAMU İŞÇİLERİNE EK ZAM DÜZENLEMESİNDE SON DURUM NEDİR?

Toplu sözleşmede yürürlük sürelerinin farklı aylara denk gelmesiyle enflasyon kaynaklı ücret zamlarının farklılıklarını gidermek amacıyla Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Ek Çerçeve Anlaşması Protokolü imzalandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kamu işçilerinin eşit zam almasının sağlanmasına yönelik imzalanan protokolle ilgili “Kamu işçilerimiz için eşitlik sağlamak adına; enflasyon ve ücret zammının toplamından oluşan oranın yüzde 32.57 olarak uygulanmasını içeren Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Ek Çerçeve Anlaşması Protokolü’nü imzaladık” değerlendirmesinde bulundu.

700 bin kamu işçisi ek zam alıyor mu?

Kamu kurumlarında çalışan 700 bin işçi ek zam için araştırmalarını sürdürürken Bakan Işıkhan, ''Böylelikle; kamu işçilerimize Ocak 2024’te yapılan artıştan, süreleri henüz gelmeyen kamu işçilerimizin de toplu sözleşme süreleri içinde yararlanmalarını sağladık. Bir sonraki toplu sözleşme döneminde, yürürlük tarihleri farklı olan toplu sözleşmelerin yürürlük tarihlerinin 01.01.2025’te başlatılmasına karar verilmiştir.'' sözlerine yer verdi. Protokol 1 Şubat tarihi itibariyle yürürlüğe girecek.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER