7 bin TL ve üzeri harcamalara banka veya kredi kartı zorunluluğu getirildi

7 bin TL ve üzeri alışverişlerde ödemeler bundan sonra kredi kartı ya da banka kartı ile yapılacak. Konuya ilişkin Resmi Gazete'de yayımlanan kararın detaylarına göre 7 bin TL ödemeler için nakit yolu kapandı.

7 bin TL ve üzeri harcamalara banka veya kredi kartı zorunluluğu getirildi

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında önemli bir karar yayımlandı. Aktarılan son habere göre alışverişlerde 7 bin TL ve üzeri harcamaların banka ve kredi kartı ile yapılması yayımlanan karar ile zorunlu hale geldi.

Konu ile ilgili karar gece yarısı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 7 bin TL ve üzeri alışverişlerde ödemelerin sadece banka ya da kredi kartı ile yapılması zorunlu hale geldi. Tebliğ Resmi Gazete’de yayımlandı.

ZORUNLU KILINACAK

Öte yandan aktarılan haberin detaylarına göre alınan bu karar nakit ödeme devrini değiştirecek. Mükellef olmayanlar için büyük meblağlı işlemlerin finansal kurumlar üzerinden yapılması zorunlu hale getirilmiş oldu.

Kredi kartı kullanmadan ödemelerini sadece nakit ile yapmak isteyenler artık 7 bin TL barajı ile karşılaşacak. 7 bin TL üzeri tutan ödemeler banka ya da kredi kartı ile yapılacak. Tebliğ kararına aykırı olarak işlem yapanlara ise hem nakit ödeyen hem de nakit alanlar için ayrı ayrı ceza kesilecek.

7 bin TL ve üzeri harcamalara banka veya kredi kartı zorunluluğu getirildi

CEZALAR AYRI AYRI KESİLECEK

Resmi Gazete’de bu karar yukarıda örneklerle tek tek anlatıldı. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın almış olduğu karar kapsamında artık 7 bin TL üzerindeki tüm alışverişler banka ya da kredi kartı ile yapılacak. Cezalar nakit alan ve nakit verenler için ayrı olarak kesilecek.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER