65 yaş üzeri tüm vatandaşlar yararlanabiliyor! Yıllık 23 bin 972 TL ödeme yapılacak hemen başvurunuzu yapın

Ülkemizde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geliştirilen ekonomik destek paketleri ihtiyaç sahiplerine verilmeye devam ediyor. Bakanlık tarafından 65 yaş üstü vatandaşlara duyuru yapılırken yıllık toplamda 23.972 TL ödeme yapıldığı bildirildi.

65 yaş üzeri tüm vatandaşlar yararlanabiliyor! Yıllık 23 bin 972 TL ödeme yapılacak hemen başvurunuzu yapın

65 yaş üzeri tüm vatandaşlar yararlanabiliyor! Yıllık 23 bin 972 TL ödeme yapılacak hemen başvurunuzu yapın - Ülkemizde hükümetin geçtiğimiz yıllarda geliştirdiği yardım programları Haziran 2023 tarihi ile birlikte sona ermişti. Ancak hükümetin aldığı karar sonrası Temmuz 2023 itibariyle bu desteklerin devam etmesine karar verildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan destek ödemeleri hak sahiplerinin hesaplarına belirli dönemlerde geçerken bu ödemeler aile, barınma, gıda, engelli, yaşlı, sağlık ve eğitim alanlarında veriliyor.

Belirli şartlara bağlı olarak hak sahipleri belirlenirken yardım programından faydalananlar için ödemeler de periyodik olarak gerçekleşiyor. Sosyal destek ödemelerinin devam edeceğini açıklanması üzerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan destek ödemeleri bir kez daha gündeme geldi. Ekonomik durumu yetersiz olan bireylere verilen desteklerden yaşlılar da yararlanırken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde detaylı bilgilere yer veriliyor. Söz konusu sitede yaşlılar için bir açıklamaya yer verilirken 65 yaş üzeri vatandaşlar için bir yardım programı detaylandırıldı.

HESAPLARA YILLIK 23 BİN 972 TL GEÇİYOR

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, engelli - Yaşlı yardım programları kapsamında yaşlılara nakdi yardımda bulunuyor. Yaşlı aylığı olarak yapılan bu destek ödemelerinden soyal güvencesi olmayan ve aylık bağlanacak kişinin kendisi ve eşi dikkate alınmak suretiyle aylık olarak faydalanabiliyor. Söz konusu destek aylık periyotlar halinde hak sahiplerinin hesaplarına geçerkenTemmuz 2023 dönemi için bin 997 lira 70 kuruş olarak hesaplara geçiyor. Bu ücret yıllık olarak 23 bin 972 lira 40 kuruşa tekabül ediyor.65-yas-uzeri-tum-vatandaslara-yararlanabiliyor-yillik-23-bin-972-tl-odeme-yapilacak-hemen-basvurunuzu-yapi.jpeg

Yaşlı aylığı adıyla yapılan bu ödemeler hakkında bakanlığın resmi internet sitesinde detaylar da yer aldı. Aylık olarak gerçekleştirilen ödeme için 65 yaş üzeri vatandaşların başvuru yapması yeterli oluyor.

ekran-goruntusu-2023-07-17-165914.png

YAŞLI AYLIĞI NASIL ALINIR?

Yaşlı Aylığı, sosyal güvencesi olmayan ve aylık bağlanacak kişinin kendisi ve eşi dikkate alınmak suretiyle kişi başına düşen aylık geliri net asgari ücretin üçte birinden (2023 yılı için 2.835,60 TL) az olan 65 yaş üstü vatandaşlara yapılan yardımları kapsıyor.

memurlar-ne-zaman-seyyanen-zam-alacak-maas-farklari-ne-zaman-yatacak-001.jpeg

65 yaş üstü kişiler ile bu kişilerin vasi veya vekili vatandaşlar faydalanabiliyor. Başvuru için T.C. Kimlik Belgesi yeterli olurken 2023 dönemi için ödemeler aylık yapılıyor. 65 yaş aylığı başvurusu için vatandaşlar bağlı bulundukları ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na (SYDV) ya da Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne (VGM) başvuru yapabiliyor. Başvuran kişiye 'başvuru alındı' belgesi verilirken bir ay içinde de başvurular sonuçlanmış oluyor.

SONRAKİ HABER