6 milyon emeklinin beklediği haber geldi! Artık zamlı alacaksınız işte masadaki rakam

Emeklilerin maaş zamlarının netleşmesi ve fark ödemelerinin yapılmasının ardından gözler bu kez ikramiye ödemelerine çevrildi. Emekli ikramiyesinin ne kadar olacağı merak konusu olurken beklenen zamma dair de masadaki rakamlar belli oldu.

6 milyon emeklinin beklediği haber geldi! Artık zamlı alacaksınız işte masadaki rakam

Hayatının belirli bir dönemini çalışarak geçiren ve emeklilik hakkı elde vatandaşlar emekli olarak maaşlarını almaya devam ediyor. Emekli maaşlarının yeni yılda zamlanması ile beraber en düşük emekli maaşı 10 bin liraya çıkmış, SSK BAĞKUR emeklisinin maaşı da yüzde 49,25 oranında zamlanmıştı.

Emekli maaşının fark ödemeleri 6 - 7 Şubat tarihleri arasında yapılırken emeklilerin gözü bu kez bayram ikramiyelerine çevrildi. Emekliler, yılda iki kez ödenen bayram ikramiyelerine ilişkin bir artış beklentisine girerken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yaptığı açıklama ile konuya son noktayı koydu.

EMEKLİ İKRAMİYELERİNDE ZAM MÜJDESİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, ikramiyelerin artabileceğinin sinyalini verirken “Emeklilerimiz müsterih olsun Cumhurbaşkanımız da bizler de emeklilerimizin yanında olduk. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanımızla bir araya gelip görüşeceğiz, gerekli değerlendirmeleri yaparak Cumhurbaşkanımızın takdirine sunup talimatları doğrultusunda gerekli çalışmaları, adımları atarız.

6 milyon emeklinin beklediği haber geldi! Artık zamlı alacaksınız işte masadaki rakam

Biz hükümet olarak bu adımı atmaya hazırız. Çalışmalara kısa sürede başlayabiliriz” ifadelerine yer verdi. 2023 yılında emekli ikramiyesi 2 bin TL olarak hesaplara geçerken masadaki rakamın yüzde 50 oranındaki zamla 3 bin liraya çıkmasının beklendiği toplamda 6 bin TL ikramiye ödemesinin yapılacağının öngörüldüğü bildirildi.

6 milyon emeklinin beklediği haber geldi! Artık zamlı alacaksınız işte masadaki rakam - Resim : 2

Ramazan ve Kurban Bayramı olmak üzere iki kez ikramiye alan emekliler, zamlı ikramiyeler için yapılacak çalışmayı bekleyecek. Konuya ilişkin düzenlemenin tamamlanarak mart ayına kadar açıklaması bekleniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER