6 aylık enflasyon farkına göre Temmuz 2024 TOKİ zam oranı ne kadar olacak?

TOKİ, vatandaşların uygun koşullarda konut sahibi olmalarını sağlama devam ederken temmuz ayı zam oranı ile ilgili de büyük bir merak yaşanıyor. TOKİ taksitlerinin ne zaman ve ne kadar zamlanacağı şimdiden araştırma konusu olurken detayları derledik.

6 aylık enflasyon farkına göre Temmuz 2024 TOKİ zam oranı ne kadar olacak?

Çere, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) dar, orta ve yüksek gelir grubu için yeni projelerini hayata geçirmeye devam ediyor. TOKİ tarafından hayata geçirilen projelere olan ilgi devam ederken projelerde daha önce hak sahibi olarak belirlenen kişiler de temmuz ayında açıklanan enflasyon farkı sonrası ''6 aylık enflasyon farkına göre 2024 Temmuz TOKİ zam oranı ne kadar olacak?'' sorusuna yanıt arıyor.

Dar ve orta gelirli vatandaşlar için konut üreten TOKİ'nin satışa çıkardığı TOKİ konutları 90 ay, 120 ay, 180 ay, 240 ay vadelerde satın alınabiliyor. TOKİ’den taksitle konut satın alan vatandaşların ödemelerine faiz işletilmiyor ancak ödeme tablosu yılda 2 defa zamlanıyor. Memur maaşlarına gelen zamma göre 6 ayda bir TOKİ taksitleri de zamlanarak güncelleniyor.

6 AYLIK ENFLASYON FARKINA GÖRE TEMMUZ2024 TOKİ ZAM ORANI NE KADAR OLACAK?

TOKİ zammı için memur maaş zammına bakılması gerekiyor.

6 aylık enflasyon farkına göre Temmuz 2024 TOKİ zam oranı ne kadar olacak?

Son 6 ayın enflasyon verileri şöyle;

Ocak ayı enflasyonu 6,70

Şubat ayı enflasyonu 4,53

Mart ayı enflasyonu 3,16

Nisan ayı enflasyonu 3,18

Mayıs ayı enflasyonu 3,37

Haziran ayı enflasyonu olarak açıklanırken Haziran 2024 enflasyon verisi Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık %71,60, aylık %1,64 arttı. Veriye göre memur ve memur emeklileri yüzde 24,89 oranında zam alacak. Ancak TOKİ taksitlerine gelecek zam rakamı henüz belli değil. Kararı Çere, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı açıklayacak.

SONRAKİ HABER