6 aylık enflasyon farkına göre hesaplandı! Emekli, memur, memur emeklisine yeni zam tablosu

Memur ve emekli maaş zammında belirleyici rol oynayan enflasyon rakamlarında 6 aylık fark için bekleyiş son buldu. Açıklanan haziran ayı enflasyonu ile beraber 6 aylık maaş farkı da ortaya çıkarken memur, emekli ve memur emeklisine yeni zam tablosu da ortaya çıktı.

6 aylık enflasyon farkına göre hesaplandı! Emekli, memur, memur emeklisine yeni zam tablosu

2024 yılının ikinci yarısında emekli ve memur maaşları yeniden zamlanacak. Emekli ve memurların yılın ikinci yarısında yeni bir zam almasından dolayı enflasyon rakamları takip edilmeye başladı. Haziran ayı enflasyon verileri ile beraber 6 aylık enflasyon farkı netleşirken maaşlara yapılacak zam oranında belirleyici unsur olan enflasyon farkı için Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), haziran ayı enflasyon verilerini son dakika açıkladı.

Enflasyon farkı hesaplaması yapılırken uzmanlardan tahmini zam açıklaması da geldi. Haziran ayı enflasyon rakamları 3 Temmuz tarihinde açıklandı. Haziran ayı enflasyon rakamlarının netleşmesiyle birlikte 6 aylık fark hesaplanmaya başladı. Son açıklanan enflasyon rakamı sonrasında maaş zamlarına ilişkin beklentiler artarken hesaplamalar yeniden yapıldı.

6 AYLIK ENFLASYON FARKINA GÖRE MAAŞ ZAMLARI HESAPLANDI

Emekli ve memur maaşına gelecek zam için enflasyon farkı gündem oldu. Buna göre; Haziran ayı enflasyon verileri 3 Temmuz 2024 Çarşamba günü saat 10.00'da açıklandı. Mayıs ayı itibarıyla memur ve emeklilerin alacağı zam farkı şimdiden SSK ve BAĞKUR için yüzde 22,72 ve Memur Emeklisi için yüzde 17,38'e çıktı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre haziran ayında;

Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık %71,60, aylık %1,64 arttı

TÜFE'deki (2003=100) değişim 2024 yılı Haziran ayında bir önceki aya göre %1,64, bir önceki yılın Aralık ayına göre %24,73, bir önceki yılın aynı ayına göre %71,60 ve on iki aylık ortalamalara göre %65,07 olarak gerçekleşti.

6 AYLIK ENFLASYON FARKI NE KADAR OLDU?

Memur ve memur emeklisinin alacağı 6 aylık enflasyon farkı memur ve memur emeklileri yüzde 24,89 SSK, Bağ-Kur, tarım emeklisi, dul ve yetim maaşlarına yüzde 24,73 oranında zam alacak. 6 aylık enflasyon toplamda yüzde 24,89'a çıktı. Memur ve memur emeklileri enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammı ile beraber toplamda yüzde 19,31 zam alacak.

SONRAKİ HABER