6 aylık enflasyon farkı ile uzman çavuş, jandarma, subay, astsubay maaşları yeniden hesaplandı!

Ocak ayı asgari ücret zammının öğrenilmesinin ardından uzun zamandır merak edilen askeri personel maaşlarına gelecek zam da merak konusu oldu. TÜİK tarafından açıklanan 2023 yılının son enflasyon verisi ile beraber 6 aylık enflasyon farkı da belli oldu. Açıklanan fark ile beraber asgari personeller de maaş zammı hesaplaması yapmaya başladı.

6 aylık enflasyon farkı ile uzman çavuş, jandarma, subay, astsubay  maaşları yeniden hesaplandı!

2024 yılına girilmesi ile birlikte asgari ücrete yapılan zammın ardından 6 aylık enflasyon rakamları sonucunda belirlenecek olan memur ve emekli maaş zamları da konuşulmaya başladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) görev yapan çalışalar tarafından da oldukça merak edilen bu rakamların toplu sözleşme ve enflasyon farklı ile belirleneceği öğrenildi. Ardından Aralık ayı enflasyon rakamları beklenmeye başladı.

2024 TSK PERSONELİ MAAŞ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

6 aylık enflasyon rakamları ile belli olacak olan maaş zamlarının öğrenilebilmesi için geçtiğimiz aylardaki TÜFE değerleri de merak konusu oldu. Aralık ayının enflasyon rakamlarının TÜİK tarafından açıklanmasının ardından memur maaşlarının belirlenmesinde önemli rol oynayan enflasyon rakamları bugün TÜİK tarafından açıklandı.

2023 yılının aralık ayında enflasyon değerlerinin ne kadar olduğu konusunda gelen açıklama ile birlikte bu rakamlar da belli oldu. Enflasyon farklı ile belirlenecek olan memur maaşlarının ne kadar olacağı TSK personelleri tarafından merak edildi. Subay, astsubay, jandarma, uzman çavuş olarak görev yapan kişiler tarafından son 6 aylık enflasyon rakamları ile belli olacak olan maaş tutarları da oldukça merak edildi.

Son 6 ayın enflasyon veriler ise şöyle;

Temmuz ayı enflasyonu 9,49,

Ağustos ayı enflasyonu 9,09

Eylül ayı enflasyonu 4,75

Ekim ayı enflasyonu 3,43

Kasım ayı enflasyonu 3,28

Aralık ayı enflasyonu 2,93

Aralık ayı enflasyonu verisi ile son 6 aylık enflasyon oranı 36,58 olarak hesaplandı. Toplu sözleşme gereği de memurlar 2024 Ocak ayında yüzde 15 zam alacak. Memur ve memur emeklileri Ocak ayında toplamda yüzde 49,25 zam alacak. Böylelikle en düşük memur maaşı da 32 bin 860 TL olacak.

Güncel olarak TSK personelinin aldığı maaşlar;

6 aylık enflasyon farkı ile uzman çavuş, jandarma, subay, astsubay  maaşları yeniden hesaplandı! - Resim : 6

Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının hemen ardından zam tutarların belli olması bekleniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER