6 aylık enflasyon farkı ile 2024 uzman doktor, aile hekimi, hemşire maaşları ne kadar oldu?

Aralık ayında açıklanan 2024 asgari ücret zammının ardından memur, memur emeklisi ve emekli maaş zammı için gözler 3 Ocak günü açıklanacak enflasyon verilerine çevrildi. Açıklanan enflasyon verileri ile hemşire ve uzman doktor maaşları merak konusu oldu.

6 aylık enflasyon farkı ile 2024 uzman doktor, aile hekimi, hemşire maaşları ne kadar oldu?

2023 yılı asgari ücret tutarı 17 bin 2 lira olarak açıklandı. Hemşire ve uzman doktor maaşlarını belirleyecek olan enflasyon verilerinin açıklanması ile hesaplamalar başladı.

Asgari ücretin netlik kazanmasıyla birlikte gözler memur ve emekli zam oranına çevrildi. 6 aylık enflasyon verileri ile netlik kazanacak memur zammı 3 Ocak Çarşamba günü açıklanan aralık ayı enflasyon rakamları ile belli oldu.

2024 HEMŞİRE MAAŞLARI NE KADAR OLDU?

3 Ocak tarihinde Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verileri ile açıklanan enflasyon oranının ardından gözler emekli, memur ve memur emeklisi zamlarına çevrildi. Memur zammının açıklanacağı gün merakla beklenirken hemşire maaş zammı gündeme geldi. Ocak ve Temmuz olmak üzere yılda iki kez zam alan hemşireler maaşlarına etkisi bulunan asgari ücretin belirlenmesiyle birlikte en düşük hemşire maaşının ne kadar olacağına odaklandı. 2024 hemşire maaşının ne kadar artacağı merak edilirken hesaplamalar başladı. Lisans 5/1 derecesinde görev yapan bir hemşire güncel olarak 26 bin 440 TL maaş alıyor.

TÜİK tarafından açıklanacak olan 6 aylık enflasyon farkının ardından hemşire maaşı netlik kazanacak. Son 6 ayın enflasyon veriler ise şöyle;

Temmuz ayı enflasyonu 9,49,

Ağustos ayı enflasyonu 9,09

Eylül ayı enflasyonu 4,75

Ekim ayı enflasyonu 3,43

Kasım ayı enflasyonu 3,28

Aralık ayı enflasyonu 2,93

Aralık ayı enflasyonu verisi ile son 6 aylık enflasyon oranı 36,58 olarak hesaplandı. Toplu sözleşme gereği de memurlar 2024 Ocak ayında yüzde 15 zam alacak. Memur ve memur emeklileri Ocak ayında toplamda yüzde 49,25 zam alacak. Böylelikle en düşük memur maaşı da 32 bin 860 TL olacak.

Açıklanan rakamla birlikte haberimizi güncelleyeceğiz.

2024 UZMAN DOKTOR MAAŞLARI NE KADAR OLDU?

2024 uzman doktor maaşının ne kadar artacağı merak edilirken hesaplamalar başladı. 1/4 derecesinde görev yapan bir uzman doktor güncel olarak 54 bin 959 TL maaş alıyor. TÜİK tarafından açıklanacak olan 6 aylık enflasyon farkının ardından uzman doktor maaşı netlik kazanacak.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER