6 - 15 yaş arası çocuğu olan annelere devlet desteği! Ankaralılar sizde başvurun 3510 TL alın

Türkiye'de yeni eğitim öğretim yılının başlaması ile birlikte devlet destekleri araştırma konusu oldu. Okul masraflarının bütçeleri zorladığı dönemde devlet destekleri de duyurulmaya başlandı.

6 - 15 yaş arası çocuğu olan annelere devlet desteği! Ankaralılar sizde başvurun 3510 TL alın

Ülkemizde enflasyon artışı her kalemi etkiliyor. Özellikle okulların açıldığı dönemde alışveriş yapmak zorunda kalan aileler artan masraflar yüzünden bütçe dengelerini korumakta zorlanırken devletten yardım eli uzandı. Okulların açılması ile beraber devlet destekleri merak edilirken ilk ve ortaöğretimdeki çocuklar için açıklama geldi. Okulların açılması, yardıma ihtiyaç duyan aileler için sıkıntı teşkil etmesin diye hükümet tarafından çocuklu aileler için yeni bir açıklama geldi. Devlet, çocuğu okula giden ailelere destek ödemesi yapacağını açıklarken bu ödemenin miktarını da duyurdu.

Haziran ayında tatile giren okullarda uyum haftası 4 Eylül Pazartesi 2023 tarihinde başlarken 2023 - 2024 Eğitim Öğretim Dönemi ise 11 Eylül Pazartesi günü başladı. Okulların açılması ile beraber son dakika açıklaması çocuğu okula giden ailelerin dikkatini çekti.

ÇOCUĞU OKULA GİDEN AİLELERE DEVLET DESTEĞİ

Çocuğu okula giden aileler için devlet desteği açıklamasına yer verildi. Haberankara.com okurları için desteğin detaylarını derledik. Hükümetin kararı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından eğitimlerine devam eden öğrenciler için nakit destek verileceği belirtildi. Söz konusu yardım açıklamasının ardından aileler de detayları sorgulamaya başladı. Çocuğu ilk ve öğretim kapsamında eğitimine devam eden, şartları sağlayan ailelere sosyal yardım verileceği duyuruldu. Bu kapsamda ailelerin artan yükü altında ezilmemesi için çocuklarının eğitim masraflarına destek olunması amaçlandı.

EĞİTİM DESTEĞİ ALMANIN ŞARTLARI NEDİR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın verdiği sosyal yardım ile ilgili olarak şartlar merak edilirken detaylar da belli oldu. Çocuğu okula giden ailelerin sosyal güvenceleri olmadığı durumlarda destek ödemesi alabilecekleri açıklandı. İhtiyaç sahibi olan ailelerinin çocuklarının örgün eğitimlerine devam etmeleri için yardım ödemesi yapılan öğrencinin okulların açık olduğu dönemlerde bir ay içinde 4 günden fazla devamsızlık yapmaması gerektiği kaydedildi. Yardımı alan öğrencinin aksi halde davranması durumunda sosyal yardım ödemesinden faydalanamayacağı kaydedildi.

para.jpg

Öte yandan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın çocuğu okula giden aileler için yaptığı sosyal yardım ödemesinin anneye verildiği bildirildi. Anneye verilen nakdi yardımın çocukların ihtiyaçlarının karşılanması üzerine harcanması isteniyor.

EĞİTİM DESTEĞİ KAÇ TL?

Hükümet kararı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın çocukları örgün eğitime devam eden ailelere sağladığı nakdi yardım ödemesinin miktarları da açıklandı. Buna göre;

İlköğretim öğrencisi;

Erkek çocuklar için 90 TL,

Kız çocukları için 100 TL aylık ödeme yapılıyor.

para-001.jpg

Ortaöğretimdeki;

Erkek öğrenciler için 130 TL,

Kız çocukları için 150 TL aylık ödeme yapılıyor.

Ortaöğretimde iki kız çocukları, ilköğretimde bir erkek çocukları bulunan ailelere aylık 390 TL nakit desteği veriliyor. 390 TL tutarındaki aylık ödeme okulların açık olduğu 9 ay boyunca toplamda 3 bin 510 TL olarak ödeme gerçekleşiyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER