545.000 TL'ye Opel Corsa! 2024 model, sıfır kilometre!

Sıfır kilometre otomobil satın alırken ÖTV muafiyeti hakkı olanlar için araç fiyatları yarı yarıya düşüyor. 2024 model Opel Corsa için 545.000 TL ÖTV muafiyetli fiyat açıklandı.

545.000 TL'ye Opel Corsa! 2024 model, sıfır kilometre!

Sıfır kilometre otomobil satın almak isteyenler otomobil fiyatlarındaki değişimleri yakından takip ediyorlar. Araç fiyatları genellikle aylık olarak zamlanıyor. Olağan dışı gelişmeler yaşanmadıkça her ayın ilk haftasında sıfır kilometre otomobillerin fiyat listeleri değişiyor. Son fiyatlar incelendiğinde araç satın alacaklar yüksek fiyatlarla karşılaşmaya devam ediyorlar.

UCUZ OTOMOBİLE ÖTV MUAFİYETLİ ÇÖZÜM

Yeni bir otomobil satın almak için en önemli motivasyon kaynağı uygun fiyat oluyor. Uygun fiyat ile araç almanın pek de yolu bulunmuyor. Tek bir istisna ise ÖTV muafiyeti ile mümkün olabiliyor. Sıfır kilometre otomobillerde maliyet kalemleri incelendiğinde neredeyse araç fiyatı kadar ÖTV maliyeti olduğu görülüyor. Bunun için de ÖTV muafiyeti hakkı elde edildiğinde araç fiyatları yüzde 40 seviyelerinde ucuzlayabiliyor. Ancak herkesin ÖTV muafiyeti hakkı olmayabiliyor.

ÖTV MUAFİYETİNDE SINIRLI HAK

ÖTV muafiyetinin engelli vatandaşlar için verilen bir hak olduğu artık herkesçe biliniyor. Lakin her engelli vatandaşın ÖTV’den muaf tutulacağı bir uygulama yapılmıyor. Yüzde 90 ve üzerinde engeli olduğunu raporla belgeleyebilen vatandaşlar bu hakka sahip olabiliyorlar. Bu kişiler elde ettikleri bu hak ile ÖTV ödemesi yapmadan sıfır kilometre otomobil sahibi olabiliyorlar.

ÖTV muafiyeti ile sıfır kilometre araç alınmak istendiğinde oldukça katı kurallar uygulanıyor. Öncelikle bu hakkı bir defa kullanan bir vatandaş 5 yıl boyunca bir daha kullanamıyor. Bunun yanında ÖTV’den muaf olunarak satın alınan otomobil eğer 5 yıl dolmadan satılmak istenirse ÖTV ödemesi yapılması gerekiyor. Başka türlü satışına izin verilmiyor.

OPEL CORSA İÇİN ÖTV MUAFİYETLİ FİYAT

Şubat 2024 sıfır kilometre otomobil fiyat listelerine göre Opel Corsa için en ucuz fiyat 956.900 TL olarak uygulanıyor. Bu sıfır araç için ÖTV muafiyeti devreye girdiğinde otomobilin fiyatı 545.000 TL’ye kadar düşüyor. Bu da çok ciddi bir fiyat avantajı anlamına geliyor. ÖTV muafiyeti ile Opel Corsa satın almak için firmanın yetkili bayilerine başvuru yapıp işlemleri başlatmak gerekiyor.

SONRAKİ HABER