5000 TL emekli ikramiyesi ne zaman hesaplara yatacak?

Milyonlarca emekli tarafından büyük bir merakla beklenen ikramiyenin ne zaman hesaplara yatacağı konusunda merak edilenler araştırılmaya başladı.

5000 TL emekli ikramiyesi ne zaman hesaplara yatacak?

Bundan bir süre önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamalar ile birlikte emekli vatandaşlar için 5000 TL emekli ikramiyesi verileceği açıklanmıştı. Cumhuriyet'in 100. yılına özel olarak verilecek olan bu ikramiye hakkında merak edilenler artarken konu ile ilgili merak edilenlere yanıtlar gelmeye başladı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN EMEKLİ İKRAMİYESİNİ DUYURMUŞTU!

Ekim ayı içerisinde yatırılması beklenen ve bunun üzerine konuşulan ikramiye hakkında merak edilenlerin artmasının ardından geçtiğimiz ay 29 Ekim'den önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklama geldi. Yapılan açıklamalarda “Emeklilerimize bir seferliğine mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme yapmayı kararlaştırdık. Hem emekli olup hem de fiilen çalışmaya devam eden emeklilerimizi bu düzenlemenin dışında bırakıyoruz. Bütçemize toplam maliyeti 61 milyar lirayı geçen bu ödemeler, kasım ayının ilk yarısı itibarıyla emeklilerimizin hesabına yatırılmış olacak. Yılbaşında emeklilerimizin durumun tekrar gözden geçirecek, o zaman her türlü fedakarlığı sergileyeceğiz” şeklinde ifadelere yer verilmişti.

Bu açıklamalarda çalışmaya devam eden emeklilerin bu kapsamın dışında kalacağı ifadeleri oldukça dikkat çekti. Yeni bir düzenleme ile çalışan emeklilerin de ikramiye alıp alamayacağı hakkında merak edilenlerin artmasına ilişkin Çalışma Bakanlığı açıklama yaptı.

KİMLER 5000 TL EMEKLİ İKRAMİYESİ ALABİLECEK?

Çalışmayan emeklilerin yanı sıra çalışan emeklilerin de faydalanıp faydalanmayacağı konusunda merak edilenlere bakanlık tarafından "Düzenlemeyi tamamladık. Hayırlı olsun emeklilerimize. Bu noktada çalışan emeklileri de kapsam dışında bıraktık. Takdir edersiniz ki mücbir sebeplerden dolayı bütçemizde kısıtlamaya gitmek zorunda kaldık. Elde edebileceğimiz en maksimum sonuç buydu. Gündemimizde başka bir çalışma da söz konusu değil." şeklinde açıklama geldi.

5000 TL EMEKLİ İKRAMİYESİ NE ZAMAN HESAPLARA YATACAK?

Tüm bunların yanı sıra Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Kasım ayı olarak belirtilen emekli ikramiyesinin tam olarak hangi tarihte hesaplara yatırılacağı merak konusu oldu. Konu ile ilgili merak edilenlerin artmasının ardından ise ödemelerin 15 Kasım tarihine kadar yapılacağı öğrenildi. Emekli ikramiyelerinin, kişilerin maaş aldıkları karta en geç belirlenen tarihe kadar yatmış olmasının planlandığı ifade edildi.

SONRAKİ HABER