5000 TL çalışan emekli ikramiyesi ne zaman verilecek, hesaplara yattı mı?

Çalışmayan emekli vatandaşlara verilmesinin ardından alınan karar ile birlikte çalışan emeklilere de verilecek olan 5000 TL ikramiyenin ne zaman hesaplara yatırılacağı merak konusu oldu.

5000 TL çalışan emekli ikramiyesi ne zaman verilecek, hesaplara yattı mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile birlikte Cumhuriyet'in 100. yılına özel çalışmayan emeklilere 5 bin TL ikramiye verileceği öğrenilmişti. Bu kapsamda Kasım ayının 15'inden itibaren çalışmayan tüm emekli vatandaşların hesabına 5 bin TL yatırıldı. Yapılan bu açıklamanın ardından bu defa vatandaşlar tarafından çalışan emekliler için de ödemelerin yapılması konusunda itirazlar gelmeye başladı.

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ve Çalışma Bakanlığı'nın yürüttüğü çalışma sonucunda çalışan emekliler için de 5 bin TL emekli ikramiyesinin verilmesine karar verildi. Açıklamanın gelmesini ardından pek çok vatandaş tarafından Aralık ayında ödemelerin hesaplara ne zaman yatırılacağı konusunda merak edilenler araştırılmaya başlandı.

ÇALIŞAN EMEKLİYE 5 BİN TL İKRAMİYEYİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DUYURDU!

Geçtiğimiz Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan "Çalışan emeklilerimizde serzenişe sebep olan konuya da el attık. Çalışan emeklilerimizin de hesabına 5'er bin TL'yi süratle yatıracağız. Üniversiteli gençlerimize seçim öncesi verdiğimiz ücretsiz internet ve teknoloji desteği sözümüzü tuttuk. Doğal gaz tüketim desteğini düzenli yardımlara dahil ettik." şeklinde yaptığı açıklamlalar ile vatandaşlara 5 bin TL ikramiyenin en kısa zaman içerisinde yatırılacağını duyurdu.

Verilecek olan emekli ikramiyesine ilişkin en çok merak edilen konular arasında bu ödemelerden çiftçilerin faydalanıp faydalanamayacağı olmuştu. Konu hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamalarda "İlk düzenlemeden yararlanamayan, çiftçi ve BAĞKUR’lu esnaf emeklimiz başta olmak üzere 4 milyon 689 bin emeklimiz de 5 bin TL ödeme imkanından faydalanacak" ifadeleri ile kimlerin ödemleri alabileceği konusunda bilgilendirmelerde bulundu.

5 BİN TL EMEKLİ İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATIRILACAK?

Bu kapsamda gelen bilgilere göre çalışan emekliler için henüz ödemelerin yapılmadığı bilgisine ulaşıldı. Yapılan açıklamalar çerçevesinde vatandaşların hesabında bu ödemelerin 15 Aralık 2023 tarihinden itibaren yatırılmasının planlandığı öğrenildi.

SONRAKİ HABER