500 ve 1000 TL banknot kağıt para çıkacak mı? ATM'ler para saymaktan bozuluyor

Türkiye'de yükselen enflasyon ekonomiyi olumsuz etkilemeye devam ederken Türk Lirası'ndaki değer kaybı arttı. TL'de yaşanan değer kaybı nedeniyle piyasadaki para miktarı artmış, 500 ve 1000 TL banknot ihtiyacı artmıştı.

500 ve 1000 TL banknot kağıt para çıkacak mı? ATM'ler para saymaktan bozuluyor

Türk Lirası değer kaybı yaşamaya devam ederken ekonomide yaşanan olumsuzluklar nedeniyle kağıt banknot para tartışması yaşanıyordu. Ekonomistler çok acil olarak kağıt 500 TL ve 1000 TL basılması gerektiğini savunurken Merkez Bankası ise bu talebe enflasyonda yaşanan yükselişin geçici olduğunu savunarak karşı çıkıyordu.

ATM'LER PARA SAYMAKTAN BOZULUYOR! YENİ KAĞIT PARA BASILACAK MI?

Fibabanka Genel Müdürü Ömer Mert, katıldığı Bloomberg HT yayınında finans ve ekonomi gündemine yönelik değerlendirmelerde bulunurken, banknot ihtiyacına vurgu yaptı.

Mert, daha büyük banknot ihtiyacı olduğunu ve şubelerde ciddi problemler yaşandığını belirtirken, operasyonel yükün çok arttığını söyledi. Mert, "Daha büyük banknotlara yüzde 100 ihtiyaç var. ATM cihazları para saymaktan dolayı bozulmaya başladı artık bazı banknotları da koyamıyoruz. Şubelerde para sayma yükünden dolayı müşterileri ATM cihazlarına yönlendiriyoruz o da ciddi problemler yaşatıyor" dedi. ATM'lerde banknot ihtiyacına yönelik maliyet yükünün arttığı uzun süredir bankacılık çevrelerinde konuşuluyor.

Mert artık yeni banknotlara ihtiyacın zorunlu olduğunu belirterek artık banknot paralar nedeniyle operasyonel açıdan kendilerinin de zorluk çektiğini ifade etti. Özellikle de ev satışlarında bazen şubelerde tüm gün para sayılmak zorunda kalındığını belirten Mert yeni banknot paralara ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER