5 haneli maaş zammı kulislere düştü! Emekli Sandığı BAĞKUR SSK 4A 4B 4C emekli maaş zammını o isim dillendirdi

Ülkemizde emekli maaşlarının açıklanması için enflasyon rakamları bekleniyordu. Enflasyon rakamlarının TÜİK tarafından açıklanması ile 6 aylık enflasyon rakamları da belli olurken emekliler için refah payı ve seyyanen zam dahil yeni rakam dillendirildi.

5 haneli maaş zammı kulislere düştü! Emekli Sandığı BAĞKUR SSK 4A 4B 4C emekli maaş zammını o isim dillendirdi

5 haneli maaş zammı kulislere düştü! Emekli Sandığı BAĞKUR SSK 4A 4B 4C emekli maaş zammını o isim dillendirdi - Türkiye'de asgari ücrete yapılan ara zammın ardından gözler emekli ve memurlara yapılacak olan ara zamma çevrildi. Emekli ve memurlara yapılacak olan ara zam için haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanması bekleniyordu. Haziran 2023 enflasyon rakamları Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklandı. TÜİK tarafından açıklanan Haziran 2023 enflasyon verilerinin ardından 6 aylık enflasyon farkı da belli oldu.

zam.jpg

6 aylık enflasyon farkının belli olması ile birlikte gözler emekli ve memur maaş zammına çevrilirken beklenen resmi açıklamada henüz yapılmadı. Emeklilere verilecek olan maaş zammı için Temmuz 2023 enflasyon farkı, refah payı ve seyyanen zam dahil yeni rakam ilk ağızdan çıktı. Kulis bilgilerine göre emeklilere verilecek olan zam belli oldu. ''Haberankara.com'' olarak ilk kulis bilgileri ile emeklilere verilecek olan zamma ilişkin gelişmeleri derledik.

ENFLASYON RAKAMLARI BELLİ OLDU GÖZLER SEYYANEN ZAMMA ÇEVRİLDİ

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan haziran ayı enflasyonu rakamları ile birlikte yılın ilk 6 aylık enflasyon oranı netleşti. Söz konusu rakamların netleşmesi ile birlikte gözler refah payı ve seyyanen zam rakamlarına çevrildi. TÜİK tarafından açıklanan 6 aylık enflasyon farkı yüzde 19,77 olarak kayıtlara geçerken emekli maaşlarına gelecek refah payı hariç zam yüzde 19,77 oldu.

Bahsi geçen rakamın ardından AK Parti tarafından meclise sunulan bir teklifle ''Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi İhdası ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'' Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunuldu. Kanun teklifi kapsamında memurlara seyyanen zam müjdesi gelirken emekliler için ise düzenleme kanun teklifinde yer almadı. Emekli maaşı zammı ile ilgili olarak net bir açıklama beklenirken konu hakkında Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş bir değerlendirme yaptı.

EMEKLİ MAAŞLARINA YÜZDE 35 ZAM

Yeminli Mali Müşavir Kurtuluş, emekli maaşlarına yapılacak olan zam hakkında bulunduğu değerlendirmede emekli maaşlarındaki artışın asgari ücretteki zamla orantılı olacağını düşündüğünü aktardı. Asgari ücrete yüzde 35’e yakın zam yapıldığının altını çize Kurtuluş, ''Emekli maaşlarına da yüzde 35 oranında zam olacağına ilişkin beklenti içerisindeyiz. Enflasyon farkı ve seyyanen zam ile birlikte memurlara beklentilerin üzerinde bir zam gerçekleşti. Biz emeklilere aynı oranda zam olacağını beklemiyoruz.'' diyerek ek zamma da işaret etti.

zam-002.jpg

Yeminli Mali Müşavir Kurtuluş, en düşük emekli aylığı hakkında bir de zam tahmininde bulundu. Yeminli Mali Müşavir Kurtuluş, "En düşük emekli maaşının 10 bin TL olarak belirleneceği ve diğer emekli maaşları için bunun biraz daha üzerinde artış olacağı kanaatindeyiz. Yüksek prim ödeyenlerin kayıplarını ortadan kaldırmak için diğer çalışanlara daha yüksek zam yapılacaktır." dedi. Böylelikle emekliye en düşük 5 haneli bir maaş verileceğine dair değerlendirmede bulundu.

Emeklilerle ilgili haberler için ''Haberankara.com'' adresini takip edebilirsiniz.

SONRAKİ HABER