5 aylık enflasyon farkına göre hesaplandı! Emekli, memur, memur emeklisine yeni zam tablosu

Memur ve emekli maaş zammında belirleyici rol oynayan enflasyon rakamlarında 6 aylık fark için bekleyiş devam ediyor. Açıklanan mayıs ayı enflasyonu ile beraber 5 aylık maaş farkı da ortaya çıkarken memur, emekli ve memur emeklisine yeni zam tablosu da ortaya çıktı.

5 aylık enflasyon farkına göre hesaplandı! Emekli, memur, memur emeklisine yeni zam tablosu

Emekli ve memur maaşları 2024 yılının ikinci yarısında yeniden zamlanacak. Emekli ve memurların yılın ikinci yarısında yeni bir zam almasından dolayı enflasyon rakamları takip edilmeye başladı. Mayıs ayı enflasyon verileri ile beraber 5 aylık enflasyon farkı netleşirken maaşlara yapılacak zam oranında belirleyici unsur olan enflasyon farkı için Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mayıs ayı enflasyon verilerini son dakika açıkladı.

Enflasyon farkı hesaplaması yapılırken uzmanlardan tahmini zam senaryosu da geldi. Mayıs ayı enflasyon rakamları 3 Haziran tarihinde açıklandı. Mayıs ayı enflasyon rakamlarının netleşmesiyle birlikte 6 aylık fark beklenmeye başlandı. Son açıklanan enflasyon rakamı sonrasında maaş zamlarına ilişkin beklentiler artarken hesaplamalar yeniden yapıldı.

5 AYLIK ENFLASYON FARKINA GÖRE MAAŞ ZAMLARI HESAPLANDI

Emekli ve memur maaşına gelecek zam için enflasyon farkı gündem oldu. Buna göre; Mayıs ayı enflasyon verileri 3 Haziran 2024 Pazartesi günü saat 10.00'da açıklandı. Nisan ayı itibarıyla memur ve emeklilerin alacağı zam şimdiden yüzde 18,72 olarak belirlenmişti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre mayıs ayında;

Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık %75,45, aylık %3,37 arttı.

5 AYLIK ENFLASYON FARKI NE KADAR OLDU?

Memur ve memur emeklisinin alacağı 5 aylık enflasyon farkı SSK ve BAĞKUR için yüzde 22,72 ve Memur Emeklisi için yüzde 17,38'e çıktı. Bu rakamın yıl sonunda yüzde 35' kadar çıkabileceğine dikkati çeken uzmanlar, rakamın ikinci altı aylık dönem için yüzde 35 - 40 oranında bir enflasyon farkı anlamına gelebileceğini kaydetti. Rakamın netleşmesi için haziran ayı enflasyon rakamları beklenecek.

Haberankara.com

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER