4.196 TL nakit destek kararı! Aile Bakanlığı paraları yatırmaya başladı!

Aile Bakanlığı tarafından sosyal yardımlar ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara çeşitli ödemeler yapılmaya devam ediliyor. Bakanlığın yaptığı son açıklamaya göre vatandaşların banka hesaplarına 4.196 TL para yatırılmaya başlandı.

4.196 TL nakit destek kararı! Aile Bakanlığı paraları yatırmaya başladı!

Türkiye’de sosyal devlet olmanın bir gereği olarak görülen sosyal yardımlarda her geçen gün farklı bir ilerleme kaydediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sosyal yardım programları çerçevesinde ihtiyaç sahibi vatandaşlar sosyal yardım ödemeleri alabiliyorlar. Bu kapsamda Aile Bakanlığı yaklaşık 50 farklı program uyguluyor. Her programın koşulları farklı olurken her ay milyonlarca kişiye bu sosyal yardım ödemeleri yapılıyor.

ENGELLİLERE DEVLET DESTEĞİ!

Engelli vatandaşların hayatta yaşadıkları dezavantajlı durumlar karşısında devlet yardım elini Aile Bakanlığı üzerinden bu vatandaşlara uzatıyor. İhtiyaç sahipliği bulunan engelli vatandaşlar bu sosyal yardımdan yararlanarak bütçelerini destekleyebiliyorlar. Bu sosyal yardım için Aile Bakanlığı uygulanan koşulları açıkladı.

KİMLERE ÖDEME YAPILIYOR?

Aile Bakanlığı’nın Engelli Aylığı sosyal yardımı kapsamında uygulanan şartlar açıklandı. Öncelikle bu sosyal yardımı almak için başvuru yapan kişinin herhangi bir sosyal güvencesinin olmaması gerekiyor. Ayrıca hane içi kişi başı aylık gelirin de 5.667 TL’yi aşmaması gerekiyor. Bunun yanında ise ek olarak başvuru yapacak engelli vatandaşın yüzde 40 üstü engelli raporunun olması gerekiyor. Bu koşulların tamamını eksiksiz bir şekilde karşılayan vatandaşlara Aile Bakanlığı her ay ödeme yapıyor.

NE KADAR AYLIK ÖDEME VERİLİYOR?

Aile Bakanlığı’nın Engelli Aylığı sosyal yardım programı kapsamında yaptığı ödemelere 2024 zammı resmen uygulandı ve açıklandı. Buna göre yüzde 40 ile yüzde 69 arasında engeli olan vatandaşlara her ay 2.797 TL, yüzde 70 ve üzerinde engeli olan vatandaşlara ise her ay 4.196 TL sosyal yardım ödemesi yapılıyor. Bu ödemeler her ay vatandaşların banka hesaplarına aktarılıyor.

Aile Bakanlığı’nın bu sosyal yardımından yararlanmak için başvuru yapılması gerekiyor. Yapılan başvurunun ardından vatandaşın engelli raporu incelenerek diğer koşulları sağlayıp sağlamadığı da değerlendirip bu sosyal yardımı almaya hakkı olup olmadığına karar veriliyor. Başvurusu onaylanan vatandaşlara bu sosyal yardım ödemesi ise aylık olarak yapılmaya başlanıyor.

SONRAKİ HABER