4 yıldır o ürüne tek kuruş zam gelmedi

Bundan yaklaşık 4 yıl önce market poşetlerden ücret alınmaya başlanmıştı. Marketlerde alışveriş yapanlara 25 kuruştan satılan plastik market poşetlerine zam gelmediği duyuruldu. Market poşetleri 4 yıldır zam gelmeyen tek ürün olarak dikkat çekti!

4 yıldır o ürüne tek kuruş zam gelmedi

Aktarılan son habere göre marketlerde tüketiciye 25 kuruştan satılan market poşetlerinde geri kazanım katılım payının 60 kuruşa yükseltildiği ifade edildi. Bu durum tüketiciye yansıtılmayacak. Ancak marketler devlete alışveriş poşeti için 60 kuruş ödeyecek.

MARKET POŞETLERİ NE ZAMAN PARALI OLDU?

1 Ocak 2019 tarihinden itibaren market poşetleri tüm Türkiye’de paralı oldu. Belirtilen tarihten itibaren marketler poşetlerin her bir tanesi için 25 kuruş para almaya başladı. Uygulama 4 yıldır devam ederken, marketler poşetlerinden alınan fiyat sabit kaldı.

ÇEVRE BAKANLIĞI DUYURDU

Konu ile ilgili Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından önemli bir açıklama geldi. Bakanlık yaptığı açıklamasında Çevre Kanunun uyarınca alınacak geri kazanım katılım paylarının 2024 yılında geçerli olacak rakamları açıklandı.

Buna göre tüketiciye 25 kuruştan satılan plastik alışveriş poşetlerinin katılım payı 60 kuruş olmasına karar verildi. Alışveriş poşetleri ise bu kapsamda fiyatları değişmeyerek yine tüketiciye 25 kuruştan satılacak.

4 YIL BOYUNCA HİÇ ZAM GELMEDİ

Buna göre Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğ dikkate alındığında marketlerde tüketiciye 25 kuruştan satışa sunulan plastik poşetlere 4 yıl boyunca hiç zam gelmedi. Ancak marketler poşetler için 60 kuruş ödeyecek.

2024 YILI FİYATLARI BELLİ OLDU

Bakanlığın açıklamasına göre 2024 yılı içerisinde 0,33 litrelik içeceğin ambalajı için 6 kuruş, 1 buçuk litre ve üzerindeki içecek ambalajları için 24 kuruş, içecek ambalajı için ise 18 kuruş ödeme yapılacak.

Aynı zamanda araç lastiği için 19 TL, çinko karbon iller içinde 19 TL tutarında geri kazanım katkı payının alınacağı öğrenildi.

SONRAKİ HABER