4 aylık enflasyon farkına göre hesaplandı! Emekli, memur, memur emeklisine yeni zam tablosu

Asgari ücret, emekli ve memur maaşlarına yapılacak olan zamda belirleyici rol oynayan 6 aylık enflasyon farkı için bekleyiş devam ediyor. Şimdiye kadar 4 aylık enflasyon farkı ortaya çıkarken hesaplanan aylık farka göre maaşlara yapılacak olan zamla ilgili senaryolar da şekilleniyor. Açıklanan nisan ayı enflasyonu ile beraber 4 aylık maaş farkı da ortaya çıkarken memur, emekli ve memur emeklisi ile asgari ücrete yeni zam tablosu da ortaya çıktı.

4 aylık enflasyon farkına göre hesaplandı! Emekli, memur, memur emeklisine yeni zam tablosu

Emekli ve memur maaşları 2024 yılının ikinci yarısında yeniden belirlenecek. Emekli ve memurların yılın ikinci yarısında yeni bir zam alacağı kesinleşirken nisan ayı enflasyon verileri ile beraber 4 aylık enflasyon farkı da netleşmiş oldu. Bir çalışanın alabileceği en az maaşı ifade eden asgari ücretin yılda tek zam alacağı açıklanarak 2024 yılında rakam 17 bin 2 TL olarak belirlenmişti. Maaşlara yapılacak zam oranında belirleyici unsurlar arasında olan enflasyon farkı için takip devam ederken Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mart ayı enflasyon verilerini son dakika açıkladı.

Aylık enflasyon farkı hesaplaması yapılırken uzmanlardan tahmini zam açıklaması geldi. Nisan ayı enflasyon rakamları 3 Mayıs tarihinde açıklandı. Nisan ayı enflasyon rakamlarının netleşmesiyle birlikte 4 aylık farkla beraber maaş zammı belli olacak. Son açıklanan enflasyon rakamı sonrasında maaş zamlarına ilişkin beklentiler artarken hesaplamalar da yapılmaya başladı.

4 AYLIK ENFLASYON FARKINA GÖRE MAAŞ ZAMLARI HESAPLANDI

Milyonlarca çalışanın gözü asgari ücret için gelecek ikinci zam açıklamasına çevrildi. Asgari ücrete tek zam yapılıp yapılmayacağı, yapılacak ikinci zam durumunda ise verilecek olan zam oranı şimdiden merak konusu oldu. Ancak ikinci bir zam için kapılar kapanırken emekli ve memur maaşına gelecek zam gündem oldu. Buna göre; Nisan ayı enflasyon verileri 3 Mayıs 2024 Cuma günü saat 10.00'da açıklandı. Mart ayı itibarıyla memur ve emeklilerin alacağı zam şimdiden yüzde 15,06 olarak belirlenmişti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre nisan ayında ;

Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 69,80, aylık yüzde 3,18 arttı.

4 aylık enflasyon farkına göre hesaplandı! Emekli, memur, memur emeklisine yeni zam tablosu

4 AYLIK ENFLASYON FARKI NE KADAR OLDU?

Memur ve memur emeklisinin alacağı 4 aylık enflasyon oranı yüzde 18,72 seviyesine yükseldi. Bu rakamın yıl sonunda yüzde 40 kadar çıkabileceğine dikkati çeken uzmanlar, rakamın ikinci altı aylık dönem için yüzde 40 - 45 oranında bir enflasyon farkı anlamına gelebileceğini aktardı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER