3600 Ek gösterge çıktı mı, kimlere, ne zaman verilecek?

3600 ek gösterge ile ilgili son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Bütçe görüşmelerinin sona ermesi ile beraber 3600 ek göstergeye yönelik çalışmalar merak konusu oldu.

3600 Ek gösterge çıktı mı, kimlere, ne zaman verilecek?

3600 ek gösterge konusundaki gelişmeler merak konusu olmaya devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan polis, öğretmen, hemşire ve din görevlilerine verilecek olan 3600 ek gösterge için önemli açıklamalar yapmıştı.

2024 yılına girilmesi ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) bütçe görüşmelerinin sona ermesi ve torba yasa çalışmaları ile birlikte 3600 ek göstergeye yönelik çalışmalar da merak konusu oldu. Vatandaşlar, ‘’Ek gösterge çıktı mı, 3600 Ek gösterge kimlere, ne zaman verilecek?'' sorularına yanıt aramaya başladı.

3600 EK GÖSTERGE NEDİR, KİMLER YARARLANACAK?

Ek gösterge; devlet memurlarının maaşlarını, emekli ikramiye ve maaşların hesaplanmasında uygulanan hesaplama yöntemi olarak biliniyor. Ek gösterge rakamları, unvan, hizmet sınıfı ve derecelere göre farklılık gösterebiliyor. Ek gösterge maaşı, ek gösterge puanının aylık katsayısı olarak belirlenirken ek göstergesi 3600 olan bir memur, göstergesi 2 bin 500 olan bir memurdan emeklilikte daha fazla maaş ve ikramiye alma hakkına sahip oluyor.

3600 Ek gösterge çıktı mı, kimlere, ne zaman verilecek?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Birinci döneme yükselen devlet memurlarımız için 3600 ek gösterge düzenlemesini en yakın zamanda hayata geçireceğiz." ifadelerine yer verirken henüz konuyla ilgili bir gelişme de bulunmuyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER